Când va reveni la normal traficul aerian. Unul dintre cei mai puternici operatori din lume se aşteaptă să reînregistreze profituri abia în 2022

Urmărește
305 afișări
Imaginea articolului Când va reveni la normal traficul aerian. Unul dintre cei mai puternici operatori din lume se aşteaptă să reînregistreze profituri abia în 2022

Emirates Group, proprietarul celui mai mare operator aerian din Orientul Mijlociu, estimează că se va întoarce pe plus în 2022, pe măsură ce industria aeronautică se chinuie să iasă din cea mai mare criză prin care a trecut vreodată, notează CNBC.

„Cred că în aproximativ 18 luni, doi ani, ne vom întoarce pe profit”, spune Tim Clark, preşedintele Emirates.

Săptămâna trecută, compania a înregistrat pierderi de 3,8 miliarde de dolari pentru perioada ianuarie-iunie, intrând astfel în prima criză din ultimii 30 de ani. De altfel, veniturile au scăzut în aceeaşi perioadă cu 74% şi au ajuns la 3,7 miliarde de dolari.

Comentariile omului de afaceri vin după ce Asociaţia Internaţională pentru Traficul Aerian (IATA) a declarat că industria nu poate să taie la nesfârşit din costuri pentru a neutraliza pierderile de cash.

De asemenea, Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, a declarat că guvernele Uniunii Europene continuă să „administreze greşit” transportul aerian.  Compania irlandeză a folosit rezultatele din primele şase luni ale anului pentru a surprinde impactul financiar al pandemiei de COVID-19, CEO-ul Michael O‘Leary declarând că noile restricţii de circulaţie reflectă o „serie de eşecuri”, printre care numeşte lipsa de eficacitate a proceselor de testare.

Pierderile suferite de Ryanair au ajuns la 197 de milioane de euro între martie şi septembrie, comparativ cu un profit înainte de taxe de 1,1 miliarde în 2019.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici