- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Capacitatea de producţie a energiei electrice va creşte cu aproape 20% până în 2020
Capacitatea de producţie a energiei electrice din România va creşte în următorii şase ani cu aproximativ 19%, după ce vor fi puse în funcţiune unităţi de aproape 5.000 MW, iar concomitent vor fi scose din funcţiune centrale echivalente cu un sfert din capacitatea noilor grupuri energetice.
Capacitatea de producţie a energiei electrice va creşte cu aproape 20% până în 2020 (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
"La punerea în funcţiune a unei investiţii care reprezintă o nouă capacitate de producţie a energiei electrice se scoate din funcţiune o capacitate existentă echivalentă cu 25% din capacitatea pusă în funcţiune, cel mai târziu în anul următor anului punerii în funcţiune a noii capacităţi de producţie a energiei", potrivit unei hotărâri a Guvernului.
Printre proiectele noi se numără o centrală pe biogaz a Amonil, un grup de 500 MW pe huilă la Complexul Energetic Oltenia, o termocentrală de 800 MW pe huilă a companiei Brăila Power (joint-venture între E.ON şi Enel) şi un grup nou de 200 MW al Complexului Energetic Hunedoara.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Alte proiecte vizează modernizări la grupurile existente, precum şi construcţia unor unităţi noi, de către ELCEN Bucureşti şi CET-uri din Arad, Govora şi Brăila.
Proiectele noi vor fi finanţate parţial cu bani obţinuţi din vânzare de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, pe care România le primeşte gratuit în perioada 2013-2020, ca urmare a faptului că este semnatară a protocolului de la Kyoto.
În următorii şase ani vor fi scoase din funcţiune opt grupuri de producţie, totalizând 1.235 MW. Grupurile aparţin companiilor Complexul Energetic Oltenia (330 MW), Complexul Energetic Hunedoara (210 MW), CET Braşov (100 MW), ELCEN Bucureşti (175 MW) şi Termoelectrica (420 MW).
În acest an urmează să fie scoase din funcţiune cele două grupuri ale CET Braşov şi un grup al centralei Doiceşti (Dâmboviţa), aparţinând Termoelectrica.
În 2017 sunt programate să iasă din funcţiune grupul de la CET Grozăveşti (aflat în proprietatea ELCEN) şi grupul de la Deva (aparţinând Complexului Energetic Hunedoara), iar în 2018 vor înceta producţia unităţile de la Turceni (Complexul Energetic Oltenia) şi Bucureşti Sud (ELCEN). Pentru 2019 este programată oprirea grupului de la centrala Borzeşti (Termoelectrica).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO