- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Capitala, prima în topul restanţierilor
Valoarea totală a restanţelor la creditele contractate de firme şi populaţie a urcat în primul semestru al anului la 1,69 miliarde de lei, cu 134% peste nivelul din iunie 2007, avansul fiind mai accelerat pentru împrumuturile în monedă naţională, potrivit Băncii Naţionale a României (BNR).
BNR: Valoarea restanţelor la creditul neguvernamental a urcat cu 134% la şase luni, la 1,69 mld. lei
La finele primului semestru din 2007, valoarea restanţelor se ridica la 723,79 miliarde de lei, arată datele băncii centrale.
În luna iunie a acestui an, populaţia şi firmele aveau restanţe de 1,22 miliarde de lei la creditele contractate în monedă naţională, cu 146% peste nivelul din perioada similară a anului trecut.
În acelaşi timp, restanţele la împrumuturile în valută au urcat cu 118%, la 474,25 milioane de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Cea mai mare valoare a restanţelor este înregistrată de Bucureşti, cu 487,99 milioane de lei, însă şi valoarea creditelor este cea mai ridicată în funcţie de repartizarea pe judeţe, ridicându-se la 61,87 miliarde de lei.
Capitala este urmată în top de judeţele Braşov (137,93 milioane de lei) şi Timiş (78,09 milioane de lei).
Cinci judeţe aveau, în iunie, restanţe sub zece milioane de lei, cea mai scăzută valoare fiind înregistrată în Tulcea, cu 4,73 milioane de lei.
Alte judeţe cu restanţe sub pragul de zece milioane de lei au fost Covasna (6,03 milioane de lei), Satu Mare (9,06 milioane de lei), Vrancea (9,36 milioane de lei) şi Giurgiu (9,57 milioane de lei).
La nivelul lunii iunie, valoarea totală a creditelor era de 178,94 miliarde de lei, împrumuturile în monedă naţională fiind de 80,13 miliarde de lei.
Populaţia a contractat credite de consum de 65,66 miliarde de lei şi pentru locuinţe de 17,38 miliarde de lei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului