Capitalizarea Nvidia a scăzut cu 100 de miliarde de dolari în câteva ore. Gigantul a anunţat venituri peste aşteptările analiştilor, dar nu suficiente pentru a satisface investitorii

Acţiunile Nvidia au scăzut cu peste 4% la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de joi, deoarece ultimul raport de profit al producătorului de cipuri nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor ridicate ale Wall Street, în ciuda veniturilor care au crescut de peste două ori în ultimul trimestru.

Urmărește
1396 afișări
Imaginea articolului Capitalizarea Nvidia a scăzut cu 100 de miliarde de dolari în câteva ore. Gigantul a anunţat venituri peste aşteptările analiştilor, dar nu suficiente pentru a satisface investitorii

Capitalizare Nvidia a scăzut cu 100 de miliarde de dolari în câteva ore. Gigantul a anunţat venituri peste aşteptările analiştilor, dar nu suficiente pentru a satisface investitorii

Scăderile au redus cu peste 100 de miliarde de dolari valoarea de piaţă a companiei din Silicon Valley, care a crescut în ultimul an pe fondul unui boom al cheltuielilor pentru inteligenţa artificială.

În ultimele sale rezultate financiare ce au fost publicate miercuri, producătorul de cipuri a declarat că anticipează venituri de 32,5 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, cu puţin peste aşteptările analiştilor.

Cu toate acestea, cifra a dezamăgit investitorii care s-au obişnuit ca producătorul de cipuri să depăşească cu mult previziunile Wall Street în cei doi ani de la lansarea ChatGPT.

Directorul executiv Jensen Huang a declarat pentru Financial Times că întârzierile la următoarea generaţie de procesoare AI ale companiei nu vor deraia planurile producătorului de cipuri de a produce o nouă versiune a produsului său emblematic în fiecare an.

Acţiunile Nvidia sunt în continuare pe plus cu peste 150 % de la începutul anului 2024.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici