Care sunt cele mai prospere state din lume. Norvegia nu mai este pe primul loc
Institutul Legatum, o organizaţie de cercetare din Londra, a lansat Indexul Anual al Prosperităţii pe glob, un sondaj de mari dimensiuni, care clasează cele mai prospere ţări din lume, potrivit Business Insider.
Totalul finanţelor dintr-o ţară reprezintă într-adevăr un factor în ceea ce priveşte prosperitatea, dar Institutul Legatum ia în calcul mult mai mulţi factori.
Organizaţia are în vedere 104 variabile în elaborarea listei. Variabilele includ indicatori tradiţionali precum PIB-ul, numărul de oameni din piaţa muncii, dar şi statistici detaliate precum numărul de servere securizate pe care le deţine o ţară, sau cât de odihniţi se simt oameni în viaţa de zi cu zi.
Variabilele sunt împărţite apoi în nouă subindexuri: calitate economică, mediu de afaceri, guvernare, educaţie, sănătate, siguranţă, libertate personală, capital social şi mediu natural.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Indexul are în considerare 149 de state din lume. În ultimii 7 ani, Norvegia a ocupat locul 1 al clasamentului, dar statistica pentru 2016 arată o surpriză, încât cel mai prosper stat este altul.
Marea Britanie, în ciuda Brexitului, a avansat de pe pozitia 15 în anul 2015, pe locul 10 în indexul pe anul trecut. Cea mai bună variabilă a fost mediul de afaceri, fiind pe locul 5 în această privinţă.
Pe locul 9 se situează Danemarca, cu standarde înalte în ceea ce priveşte nivelul de trai, şi cu un scor ridicat în privinţa securităţii şi siguranţei.
Suedia, a căzut de pe locul al 5-lea pe locul al 8-lea, păstrând totuşi un scor ridicat în ceea ce priveşte calitatea economică şi guvernarea.
Olanda, se situează pe locul 2 în lume la educaţie şi calitate economică, înregistrând astfel locul 7 mondial în topul Legatum al Prosperităţii.
Australia se face remarcată prin nivelul de trai al cetăţenilor, dar şi prin capitalul social, care este al doilea ca mărime din lume, astfel statul situându-se pe locul 6 mondial.
Canada înregistrează o creştere masivă în prosperitate, de la an la an, fiind pe locul 5. Conform Institutului, statul canadian este al 3-lea din lume la nivelul de capital social şi la mediul de afaceri, şi al doilea în privinţa libertăţii personale.
Află mai multe pe Ziarul Financiar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO