De astăzi poţi să mănânci doar la terasă în Bucureşti. Restaurantele au fost închise din nou în capitală. Răzvan Crişan, vicepreşedinte HORA spune că restaurantele au investit şi au luat măsuri, iar oamenii se puteau relaxa într-un mod controlat. Acum nu doar angajaţii vor fi afectaţi, ci şi cei care nu mai au locuri în care să se relaxeze şi care vor aglomera spaţiile publice.
În Bucureşti sunt aproximativ 4.000 de restaurante şi cafenele care produc o treime din vânzările totale din România. Cifra de afaceri a restaurantelor din Bucureşti era înainte de Covid de 1,5 miliarde de euro. După primul val de restricţii, 40% dintre operatorii din industrie au închis definitiv locaţiile, iar cifra de afaceri a celor care au rezistat crizei a scăzut cu 80%.
„Industria asta nu a fost parte din problemă, din contră, a fost parte din soluţie. Iar acum ce se va întâmpla foarte probabil, oamenii neavând locuri civilizate pentru a se relaxa în mod responsabil, probabil o să se întâmple ce s-a întâmplat la metrou în dimineaţa asta, o aglomerare din asta, scăpată complet de sub control. O să fie dramatic pentru că vă daţi seama că toate restaurantele îşi făcuseră nişte stocuri, deci arunci foarte multă marfă. Le spui colegilor tăi că nu ştii ce se va întâmpla, pe bună dreptate, ceea ce te face să pari un amator”, spune Răzvan Crişan, vicepreşedinte HORA.