- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (09.12.2014, 12:26)
- Bogdan Stanescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Carnetele de cecuri şi PIN-urile vor dispărea. Cum ne vom gestiona finanţele în 2020
Modul în care ne vom controla finanţele şi conturile din bănci se va schimba radical în următorii ani, informează CNN.
Urmărește
9323 afișări
Carnetele de cecuri şi PIN-urile vor dispărea. Cum ne vom gestiona finanţele în 2020 (Imagine: Shutterstock)
"Tehnologia se mişcă atât de repede încât începe să sperie toată lumea", declară pentru CNN Gi Fernando, fondator şi investitor al Free Formers, o companie care oferă firmelor şi tinerilor fără un loc de muncă training digital.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
-
Robert F. Kennedy Jr, ales de Trump pentru a conduce cea mai importantă agenţie de sănătate din SUA
Referindu-se la schimbarea activităţii bancare şi a gestionării finanţelor, Gi Fernando susţine că "se va întâmpla mai curând decât credeţi". Acesta este de părere că în cinci ani tehnologia prin care ne gestionăm activitatea bancară şi finanţele va fi de nerecunoscut.
Iată cele 5 elemente care se vor schimba sau vor dispărea în întregime în următorii cinci ani:
Numerele PIN şi cititoarele de carduri
Numerele PIN învechite şi cititoarele de carduri nefolositoare vor fi de domeniul trecutului, susţine Fernando.
Amprentele, cititoarele retinei, catarama curelei, ceasurile de mână şi chiar lentilele de contact vor înlocui numerele PIN de modă veche şi cititoarele de carduri în tranzacţiile noastre moderne zilnice.
"Vom vedea mult mai mult utilizarea datelor biometrice", este de acord Steven Lewis, analist bancar la Ernst & Young. "Amprentele digitale şi scanarea ochilor vor înlocui semnăturile", spune el.
Fernando susţine că va fi mult mai uşor să cumperi lucruri, fiind nevoie doar să mergi la magazin să iei ceea ce trebuie, plata fiind efectuată printr-un dispozitiv sau portabil.
Băncile
Cu toate că vor continua să existe fizic, multe dintre acestea nu vor fi la fel cum le ştim acum. Vor apărea bănci în supermarketuri, cafenele şi magazine, susţine Fernando.
Va fi la fel ca în secolul al XIV-lea în Veneţia, atunci când tranzacţiile se făceau în cafenele. "Oamenii simt nevoia să se întâlnească faţă în faţă", explică Gi Fernando. Sucursalele băncilor vor semăna din ce în ce mai mult cu magazinele Apple, mai precizează acesta.
Bancnotele şi cecurile
Vor exista în continuare bancnote, pentru că sunt uşor de folosit, se transmit rapid şi sunt acceptate aproape oriunde.
"Va dura mai mult până să dispară bancnotele", afirmă Fernando. Între timp, smartphone-urile şi plăţile electronice vor creşte în popularitate.
"Vom avea o suită de tehnologii diferite. Vor fi persoane foarte dornice să utilizeze smartphone-ul. Alţii vor avea în continuare numerar, cecuri şi carduri", spune Lewis.
Împrumuturile tradiţionale
Vreţi să împrumutaţi bani, dar banca nu vă oferă împrumut? Împrumuturile peer-to-peer (P2P), grupurile de creditare şi site-urile care împrumută bani direct persoanelor fizice şi juridice, fără a trece printr-o instituţie financiară tradiţională, vor fi din ce în ce mai populare.
Lending Club şi Prosper sunt două dintre cele mai mari companii care se ocupă cu împrumuturi P2P în Statele Unite. Ele au împrumutat 2,4 miliarde dolari în 2013, faţă de 871 milioane dolari în 2012. Un raport recent realizat de firma de capital de risc Foundation Capital a prezis că până în 2025 piaţa globală de împrumuturi P2P va ajunge la o valoare de peste 1 trilion de dolari.
Companiile de transfer de bani
Zilele în care vă duceţi la bancă sau la agentul de transfer de bani pentru a trimite banii câştigaţi în străinătate acasă sau pentru a trimite bani de acasă în străinătate sunt pe cale să apună.
Deja există o gamă largă de companii online, care oferă transferuri de bani cu comisioane de tranzacţionare mai mici - Transferwise, Kantox, CurrencyFair sunt doar câteva dintre acestea.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe