- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Casa de Insolvenţă Transilvania preia o firmă de profil din Arad şi vizează alte trei achiziţii
Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) a preluat societatea Solve Insolve IPURL din Arad, aceasta fiind prima achiziţie în cadrul procesului de consolidare şi extindere a activităţii în întreaga ţară, iar până la sfârşitul anului CITR mai are în vedere încă trei preluări de companii de insolvenţă.
"Insolvenţa este un subiect cald în România. Din păcate situaţia, chiar dacă s-a stabilizat, încă are amploare. În acest context, acest an este foarte important în ceea ce priveşte extinderea teritorială pentru noi", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Radu Lotrean, Managing Partner CITR.
În afară de această achiziţie, CITR este în plin proces de auditare a altor trei companii de insolvenţă, cu scopul preluării acestora în viitorul apropiat. Cele trei companii sunt în Moldova (Iaşi), Transilvania şi în zona de sud.
Solve Insolve IPURL este deţinută de Rudolf Vizental, care în urma preluării va deveni partener în cadrul CITR. Firma are 5 angajaţi şi deţine în portofoliu companii precum Astra Vagoane şi Contor Arad.
"Vom investi în aceste preluări 5-10% din cifra de afaceri şi ne propunem o creştere a portofoliului de clienţi cu 30% şi a numărului de angajaţi cu 20%, prin extinderea teritorială", a adăugat Lotrean.
CITR a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de cinci milioane euro, iar pentru acest an estimează o creştere cu 20% a afacerilor, prin prisma finalizării proiectelor de restructurare începute în anii trecuţi.
Reprezentanţii CITR au explicat că motivele pentru care au decis aceste preluări locale sunt legate, pe de-o parte, de facilitarea relaţiei cu debitorii şi creditorii din oraşe unde compania nu are reprezentanţă şi, pe de altă parte, de solicitările venite din piaţă de la diverşi practicieni. Aceştia, având în vedere explozia pieţei de insolvenţă şi a portofoliilor gestionate, resimt nevoia de a se ataşa unei societăţi puternice, care să le asigure suportul profesional specializat şi sprijin material în vederea derulării activităţii.
În prezent, pe piaţa din România îşi desfăşoară activitatea circa 2.200 de practicieni în insolvenţă.
CITR are în prezent o cotă de piaţă de 15% raportată la veniturile obţinute din proiectele de reorganizare şi gestionează 10% din proiectele "calitative" de insolvenţă.
Pentru 2012, compania estimează o creştere până la 25-30% a cotei de piaţă, raportată la ambii indicatori.
În prezent sunt deschise 35.000 de dosare de insolvenţă, din care 4% sunt proceduri de reorganizare şi reprezintă, potrivit CITR, proiectele calitative, iar 96% sunt falimente.
CITR reprezintă una din cele mai importante case de insolvenţă din România şi are birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad, Braşov, Oradea, Timişoara şi un portofoliu care cuprinde, printre altele, Leonardo, Flanco, Diverta.
CITR a gestionat până în prezent circa 500 dosare de insolvenţă sau lichidare voluntară în întreaga ţară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO