- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (13.05.2014, 11:54)
- Cristina Cuncea
Cât cheltuie românii pe mâncarea comandată: bucureştenii - 50 lei/zi, în alte oraşe - 40 de lei pe zi
Bucureştenii comandă cel mai mult şi mai des de mâncare acasă şi la birou, cheltuind în medie 50 lei pe o comandă zilnică, în timp ce clujenii, timişorenii şi ieşenii care comandă mâncare online cheltuie în jur de 40 lei per comandă, potrivit foodpanda România, platforma de comenzi de mâncare.
Urmărește
598 afișări
Cât cheltuie românii pe mâncarea comandată: bucureştenii - 50 lei/zi, în alte oraşe - 40 de lei pe zi (Imagine: Shutterstock)
Şi la nivelul celor mai scumpe comenzi foodpanda tot Bucureştiul este lider, cea mai mare comandă plasată pe platformă ridicându-se la 750 lei, acesta fiind urmat de Cluj cu o comandă maximă de 500 lei, Timişoara cu 450 lei şi Iaşi cu 230 lei.
Deşi bucureştenii comandă cel mai mult şi mai des de mâncare, obiceiul de consum şi preferinţele culinare ale locuitorilor Capitalei sunt diferite de cele ale ieşenilor, clujenilor şi ale timişorenilor.
"Observăm diferenţe de consum de la o zonă la alta, însă cel mai evident este că bucureştenii comandă de pe foodpanda oarecum din necesitate. Majoritatea sunt tineri, foarte activi, cu un ritm de viaţă alert, care ştiu că la birou au nevoie de o masă completă şi hrănitoare. Clujenii, timişorenii şi ieşenii sunt gurmanzi, le place să descopere bucătării noi şi să încerce feluri ce nu se regăsesc în meniul lor obişnuit", a declarat Dan Macarie, country manager foodpanda România.
În Bucureşti, majoritatea comenzilor foodpanda sunt realizate de la birou, în jurul prânzului, între orele 11:30-14:00, şi constau în meniuri complete cu fel principal - pui sau porc, cu garnitură, salată şi desert.
În Cluj, Timişoara şi Iaşi, celelalte oraşe în care foodpanda este prezentă, comenzile sunt plasate de cele mai multe ori seara şi constau în preparate care nu se gătesc de obicei acasă, varietăţi de finger food (care se poate mânca direct cu mâna), de la aripioare picante cu chispuri, la pui shanghai, pizza sau bucătărie orientală.
În continuare, însă, Bucureştiul este cel mai activ oraş în care foodpanda activează, cu 70% din comenzi, urmat de Cluj cu 14%, Timişoara cu 10% şi Iaşi - cel mai nou oraş în care foodpanda s-a extins, cu 6% din comenzile totale în doar două săptămâni de la lansare.
foodpanda.ro colaborează, în prezent, cu aproximativ 200 de restaurante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe