Cât de gravă este criza din zona HoReCa: unu din trei angajaţi din hoteluri şi-a pierdut jobul

  • 80% dintre hotelierii români spun că afacerile lor nu vor rezista mai mult de patru luni
  • Hotelierii au redus deja personalul cu 29%
  • În trei ani e posibil ca industria hotelieră să revină la cum era înainte de criză
Urmărește
468 afișări
Imaginea articolului Cât de gravă este criza din zona HoReCa: unu din trei angajaţi din hoteluri şi-a pierdut jobul

Nu-ţi şterge pozele de anul trecut cu hotelul tău preferat pentru că e posibil să nu se mai deschidă aşa de curând. Un studiu realizat în perioada aprilie—mai de Cushman & Wakefield Echinox, o firmă de consultanţă imobiliară, în parteneriat cu Federaţia Industriei Hoteliere din România arată că circa 80% dintre hotelierii români susţin că afacerile lor nu vor rezista mai mult de patru luni în condiţiile actuale ale pieţei. Potrivit datelor, pragul de supravieţuire pentru majoritatea hotelurilor va fi atins în luna august.

Aşteptările iniţiale pentru 2020 erau pozitive, pentru că anul trecut indicau o creştere de 5% a cazărilor pe noapte la hotel faţă de 2018. Ca să supravieţuiască, hotelierii au redus personalul cu 29%. O intervenţie guvernamnetală este urgent necesară pentru a proteja forţa de muncă din această industrie. 80% dintre respondeţi au apelat deja la schema de şomaj tehnic subvenţionată de Guvern.

Conform sondajului, 64% dintre respondenţi spun că au simţit efectele pandemiei chiar din ultima săptămână a lunii februarie, iar în perioada martie—aprilie procentul celor afectaţi a ajuns până la 100%. Lipsa cererii din partea turiştilor a adus pierderi de circa 26 de euro pe cameră pe zi în luna aprilie, adică un declin de 178% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Abia peste trei, patru ani e posibil ca industria hotelieră să revină la situaţia stabilă de dinaintea crizei.

Dacă privesc spre viitor, mai multe hoteluri doresc să se redeschidă odată cu relaxarea restricţiilor, în ciuda lipsei de sprijin din partea autorităţilor. În plus, companiile multinaţionale sunt interesate să mute anumite operaţiuni în România, ceea ce va determina o creştere importantă a cererii din sectorul de business.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici