Cât de scumpe sunt, de fapt, creditele? Cum ajungi să plăteşti o casă şi de patru ori?

Vrei să-ţi iei o casă? Nimic mai simplu! Faci un credit şi dacă ai un venit cât de cât bun poţi să-ţi iei locuinţa visurilor tale pentru că şi preţurile au scazut semnificativ în ultimii doi ani. Dar dincolo de acest credit, te-ai gandit cât plăteşti, de fapt, pentru casa ta la sfârşitul celor 25-30 sau 35 de ani de împrumut? Incont.ro a facut toate calculele şi îţi spune ce împrumut este mai ieftin, dar şi de care să te fereşti.

Urmărește
74 afișări
Imaginea articolului Cât de scumpe sunt, de fapt, creditele? Cum ajungi să plăteşti o casă şi de patru ori?

Cât de scumpe sunt, de fapt, creditele? Cum ajungi să plăteşti o casă şi de patru ori? (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Calculele au fost făcute cu ajutorul firmei de intermediere credite ALLIANCE Finance Broker.

Astfel, dacă iei un credit ipotecar în euro sau în lei vei vedea care este mai avantajos pentru tine. De exemplu, am putea să-ţi spunem din start că după o anumită valoare, un credit ipotecar pe 35 de ani ajunge să fie plătit în lei şi de patru ori la finalul perioadei.

Asta înseamnă că dacă îţi iei acum o casă la 70.000 de euro în echivalent şi contractezi un credit in lei, pentru care, la ora actuală, dobanda este undeva la 10,25% (compusă din 6,5%, ROBOR la şase luni, plus marja fixă de 3,75%), pentru 35 de ani, să zicem, ajungi să plăteşti casa respectivă de circa patru ori.

Înainte de a face un astfel de pas trebuie sa te întrebi dacă merită cu adevărat. Merită?

O variantă mult mai bună ar fi un credit în euro. Pe de-o parte mulţi analişti spun că euro va continua să coboare în raport cu leul şi că sunt slabe şanse să ajungă la pragul de 5 lei pentru un euro, iar pe de altă parte, România, mai devreme sau mai tarziu (mai degrabă mai târziu), va trece la euro şi atunci toate creditele vor fi preschimbate automat.

Citeşte mai multe despre creditele ipotecare pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici