Cât plăteşte OMV Petrom pentru serviciile de prospecţiuni offshore în Marea Neagră

Compania OMV Petrom (SNP) a încheiat acorduri-cadru în valoare de 95,3 milioane euro fără TVA, cu Dolphin Geophysical AS, din Norvegia, şi CGGVeritas Services, din Franţa, pentru servicii de prospecţiune seismometrică offshore în Marea Neagră.

Urmărește
521 afișări
Imaginea articolului Cât plăteşte OMV Petrom pentru serviciile de prospecţiuni offshore în Marea Neagră

OMV Petrom plăteşte până la 95 mil.euro pentru servicii de prospecţiune offshore în Marea Neagră

Obiectivul acordului este asigurarea accesului la resursele identificate ca fiind necesare pentru realizarea în cadrul contractelor subsecvente a serviciilor de prospecţiune seismometrică offshore (marină) în Marea Neagră, se arată în anunţul de atribuire publicat de compania de petrol şi gaze, controlată de grupul austriac OMV.

Serviciile au fost atribuite prin negociere, la începutul lunii octombrie. Serviciile pot fi subcontractate.

"Autoritatea contractantă a aplicat procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare deoarece, în urma aplicarii licitaţiei deschise (...) au fost prezentate numai oferte necorespunzătoare datorită faptului că acestea erau complet irelevante în raport cu obiectul contractului. (...) S-au încheiat acorduri-cadru cu fiecare operator economic invitat, urmând ca adjudecarea contractelor subsecvente să se facă între promitenţii contractori", conform companiei.

Potrivit anunţului de participare la licitaţia dechisă, publicat în mai, compania intenţiona să încheie un acord-cadru cu maxim trei agenţi economici, pe o durată de patru ani şi o valoare estimată fără TVA cuprinsă între 4,7 milioane euro şi 93,3 milioane euro făr TVA.

Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent era estimată la 40 milioane euro, cu o durată de 18 luni.

OMV Petrom şi ExxonMobil Exploration and Production România au anunţat în februarie o descoperire semnificativă de gaze la exploatările din Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României. ExxonMobil Exploration and Production România pregăteşte pentru următorii doi ani investiţii de până la 1,23 miliarde de dolari în foraj petrolier şi lucrări adiacente în Marea Neagră.

Grupul austriac are în concesiune în Marea Neagră blocul Neptun şi alte două perimetre în apele Ucrainei şi Bulgariei.

Extracţia de gaze în Marea Neagră este preconizată pentru sfârşitul deceniului. OMV va continua anul viitor forările în perimetrele de petrol şi gaze din Marea Neagră, în încercarea de a găsi noi zăcăminte de hidrocarburi.

Directorul responsabil de explorare şi producţie din OMV, Jaap Huijskes, a declarat recent cã guvernul român doreşte ca gazele pe care OMV le-ar putea extrage din Marea Neagră să fie vândute în primul rând pe piaţa românească, pentru a înlocui importurile, dar totul depinde de preţ şi de sistemul de taxare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici