- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.05.2018, 09:45)
- Dan Straut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Câte multinaţionale are România şi ce ţări le controlează pe cele mai multe dintre ele
În România, în anul 2016, au fost identificate 78.181 de grupuri de întreprinderi, din care 5.311 rezidente şi 72.870 multinaţionale (271 controlate din interior, respectiv 72.599 controlate din străinătate), arată datele comunicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Urmărește
4089 afișări
Câte multinaţionale are România şi ce ţări le controlează pe cele mai multe dintre ele
„În anul 2016, din totalul grupurilor de întreprinderi identificate în România aproximativ 7% erau rezidente, peste 90% dintre acestea fiind constituite din două sau trei unităṭi legale. Raportat la ponderea numărului de salariaţi, majoritatea subgrupurilor de întreprinderi din România sunt controlate din Germania, Franţa ṣi Italia”, se arată într-un comunicat al INS.
Cea mai mare parte a grupurilor de întreprinderi din România activează în domeniul comerţului, construcţiilor, industriei prelucrătoare sau activităţilor profesionale, ştiinţifice şi tehnice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
În anul 2016, repartizarea grupurilor de întreprinderi din România pe activităţi economice, la nivelul secţiunilor CAEN Rev.2, arată că majoritatea acestora îşi desfăşoară activitatea în:
- secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor - 35% din totalul grupurilor de întreprinderi;
- secţiunea F - Construcţii - 11% din totalul grupurilor de întreprinderi;
- secţiunea C - Industria prelucrătoare - 11% din totalul grupurilor de întreprinderi;
- secţiunea M - Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice - 9% din totalul grupurilor de întreprinderi;
- secţiunea L - Tranzacţii imobiliare - 8% din totalul grupurilor de întreprinderi.
Potrivit INS, grupurile de întreprinderi rezidente activează preponderent în cadrul următoarelor domenii:
- secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor - 20%;
- secţiunea C - Industria prelucrătoare - 12%;
- secţiunea M - Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice - 12%;
- secţiunea S - Alte activităṭi de servicii – 11%;
- secţiunea F - Construcţii - 10%.
„În anul 2016, din totalul grupurilor de întreprinderi multinaṭionale străine identificate în România, 13.867 sunt grupuri controlate de persoane juridice străine, iar 58.732 sunt grupuri controlate de persoane fizice străine”, se mai arată în comunicat.
Rezultatele anului 2016 indică faptul că, în funcţie de ponderea numărului de salariaţi, pe primul loc se află subgrupurile de întreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice din Germania (17,1%), pe locul doi sunt cele controlate din Franṭa (12,7%), iar pe locul trei sunt cele controlate din Italia (10,0%).
În funcţie de ponderea numărului de salariaţi în total grupuri de întreprinderi multinaţionale controlate din străinătate, subgrupurile de întreprinderi controlate din Germania predomină în secţiunea C - Industria prelucrătoare (9,5%), în secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor (2,9%), ṣi în secţiunea M - Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (2,3%). În privinţa subgrupurilor de întreprinderi controlate din Franṭa, 6,2% se regăsesc în secţiunea C - Industria prelucrătoare, 2,6% în secţiunea G - Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor. Iar subgrupurile de întreprinderi controlate din Italia domină în secţiunea C - Industria prelucrătoare (6,4%).
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe