- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (15.04.2017, 13:50)
- Anca Olteanu
Câţi bani face RATB din publicitatea din staţii şi de pe vehicule
Publicitatea găzduită pe vehiculele RATB şi în staţiile de autobuz a generat încasări de aproape 930.000 de euro la bugetul RATB şi de circa 370.000 de euro la bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti; peste 1,3 milioane de euro în total, în 2016, potrivit datelor transmise la solicitarea MEDIAFAX.
Urmărește
8520 afișări
Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a încasat din publicitatea de pe vehicule aproape 930.000 de euro, în 2016, suma fiind mai mică faţă de cea din anul precedent, când a raportat un total de 1,35 milioane de euro, datorită decorării autobuzelor Bucharest City Tour.
În anul 2015, RATB a încasat 935.593 de euro din publicitatea găzduită pe vehicule şi 100.000 de euro din decorarea vehiculelor din linia Bucharest City Tour.
Potrivit RATB, „în anul 2016, veniturile din publicitate au scăzut, întrucât companiile specializate au redus bugetele alocate”. Astfel, RATB a încasat 928.598 de euro din publicitatea găzduită pe vehicule, dar din decorarea autobuzelor Bucharest City Tour nu s-au înregistrat venituri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Avertismentul lansat de premierul polonez Tusk: UE trebuie să se înarmeze pentru a „supravieţui” unei lumi incerte
-
Intrarea în Schengen şi deschiderea autostrăzilor de la Craiova la Paşcani încing piaţa de logistică
-
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România
Potrivit ofertei de tarife publicitare practicată de RATB în 2016, publicată pe site-ul companiei, pentru o decorare totală a unui autobuz Mercedes, o companie trebuie să plătească 2.000 de euro. În funcţie de valoarea pachetului pe care îl achiziţionează, preţul pentru zona de amplasare a reclamei variază între 1.300 şi 1.800 de euro. Spre exemplu, dacă valoarea contractului trece de 400.001 euro, firma plăteşte 1.300 de euro pentru decorarea totală a unui autobuz. Cu cât valoarea unui contract scade, cu atât creşte preţul unitar pentru decorare. Astfel, dacă valoarea unui contract este între 50.001 şi 100.000 de euro, decorarea totală a unui autobuz va costa 1.800 de euro.
În cazul troleibuzelor Irisbus, comparativ cu autobuzul Mercedes, preţul pentru decorare scade. Spre exemplu, dacă valoarea contractului trece de 400.001 euro, firma plăteşte 1.040 de euro pentru decorarea totală a unui vehicul şi 1.440 de euro, dacă un contract are valoarea cuprinsă între între 50.001 şi 100.000 de euro.
Flota RATB cuprinde 1.480 de mijloace de transport, precizează RATB.
RATB nu are în administrare staţiile de autobuz, acestea fac obiectul unui contract între Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) şi SC Euromedia Group SA, companie care activează în industria de publicitate outdoor.
Sumele încasate de PMB pentru publicitatea pe care a găzduit-o în staţiile de autobuz au fost în valoare de 1.733.600 de lei (383.539 de euro) în anul 2016 şi de 1.669.558 de lei (369.371 de euro) pentru anul 2015.
Tarifele solicitate de PMB pentru închirierea spaţiului publicitar sunt de 40 de euro pe lună pe o faţă de panou publicitar dintre cele montate în staţiile RATB, conform actului adiţional de la contractul de concesiune încheiat cu SC Euromedia Group SA.
„Sumele încasate de Primăria Municipiului Bucureşti se fac venit în bugetul instituţiei, veniturile bugetare astfel obţinute se utilizează pentru a finanţa partea de cheltuieli aprobată în buget”, se arată în răspunsul transmis către MEDIAFAX.
Printre firmele care folosesc spaţiile de publicitate din staţiile RATB se regăsesc Carrefour, Reserved, Mango, Mega Image şi Marionnaud.
Citeşte şi: Impozitul pe gospodării va bulversa modul în care îşi plăteşte impozitele toată populaţia României
Citeşte şi: Drumul „Transalpina de Apuseni” va fi finanţat cu 44 milioane de euro din fonduri europene
Citeşte şi: Uniunea Europeană importa aproape 1,7 milioane de tone de boabe de cacao din Africa, în 2016
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe