Cauzele insolvenţei Oltchim: Compania nu mai aparţinea acţionarilor, ci traderilor controlaţi de management

Cauzele insolvenţei Oltchim sunt deciziile manageriale greşite, vânzările în pierdere, tranzacţiile companiei cu firme controlate de conducerea combinatului şi remunerarea non-performanţei, spun administratorii judiciari ai companiei din Râmnicu-Vâlcea.

Urmărește
887 afișări
Imaginea articolului Cauzele insolvenţei Oltchim: Compania nu mai aparţinea acţionarilor, ci traderilor controlaţi de management

Cauzele insolvenţei Oltchim: Compania nu mai aparţinea acţionarilor, ci traderilor controlaţi de management (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Practic, Oltchim nu a mai aparţinut acţionarilor săi, ci traderilor, care erau controlaţi, direct sau indirect, de managementul combinatului", a declarat miercuri într-o conferinţă de presă avocatul Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, prezentând un raport privind cauzele care au generat insolvenţa.

Raportul preliminar privind cauzele insolvenţei Oltchim, prezentat la finele lunii februarie, arăta că achiziţia activelor de petrochimie ale Arpechim, necorelarea dintre evoluţia salariilor şi cea a veniturilor companiei şi existenţa unor firme care erau şi furnizori şi clienţi ai companiei au fost principalele motive ale situaţiei în care se află combinatul.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a dat ca exemplu atunci, la prezentarea raportului, patru firme care acţionau atât în calitate de clienţi cât şi de furnizori pentru Oltchim, în care fostul director general al combinatului Constantin Roibu şi membri ai familiei acestuia sunt administratori sau acţionari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici