- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (23.03.2015, 18:37)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE a retras, în 2014, aproape 2.500 de produse periculoase, inclusiv jucării, pentru consumatorii UE
Comisia Europeană a anunţat, luni, că a retras, anul trecut, aproape 2.500 de produse, 28% dintre acestea fiind jucării, de pe piaţa Uniunii Europene, deoarece erau periculoase pentru consumatorii europeni, principala ţară de provenienţă a acestora fiind China.
Urmărește
111 afișări
CE a retras, în 2014, aproape 2.500 de produse periculoase, inclusiv jucării, pentru consumatorii UE (Imagine: HEPTA)
Comisia Europeană a interzis, în 2014, introducerea în UE sau eliminarea de pe pieţe a aproape 2.500 de produse, de la jucării la autovehicule, deoarece erau periculoase pentru consumatorii din UE, potrivit unui comunicat.
Depistarea acestor produse s-a făcut prin intermediul Sistemului de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase, din care fac parte 31 de ţări (cele 28 de state membre, plus Islanda, Liechtenstein şi Norvegia).
Acesta garantează faptul că informaţiile despre produsele nealimentare periculoase retrase de pe piaţă sau rechemate oriunde în Europa circulă rapid între statele membre şi Comisia Europeană. În acest fel, se iau ulterior măsuri adecvate peste tot în UE (interzicerea/oprirea vânzărilor, retragerea, rechemarea sau refuzarea importurilor de către autorităţile vamale), iar consumatorii sunt informaţi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Comisia Europeană precizează că, în 2014, s-au înregistrat în sistem 2.755 de astfel de măsuri.
Site-ul internet al Sistemului de alertă rapidă a atras aproximativ două milioane de vizitatori în 2014, iar noile instrumente de căutare permit consumatorilor şi întreprinderilor să fie mai bine informaţi cu privire la detectarea produselor periculoase şi la rechemarea de produse.
Executivul european a anunţat că cele două categorii principale de produse pentru care s-au luat, anul trecut, măsuri corective au fost jucăriile (28%) şi articolele vestimentare, produsele textile şi articolele de modă (23%). Printre riscurile cel mai frecvent notificate, cauzate de aceste produse, se numără riscul de rănire, riscurile legate de substanţe chimice şi riscurile de asfixiere.
Cele mai frecvente riscuri privind substanţele chimice notificate în 2014 au vizat produsele de încălţăminte şi articolele din piele (de exemplu, crom - o substanţă care sensibilizează pielea), jucăriile şi articolele pentru îngrijirea copilului (de exemplu, agenţi de dedurizare a materialelor plastice, care pot provoca probleme de fertilitate) şi bijuteriile-fantezii (de exemplu, metale grele cu efect nociv).
China rămâne principala ţară de origine a produselor semnalate în sistemul de alertă. Anul trecut, 64% din numărul total de notificări privind produsele periculoase au fost legate de produse provenite din China, la fel ca în 2013.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe