CE a trecut la etapa a doua a procedurii de infringement în cazul taxei de primă înmatriculare
Comisia Europeană a trecut la a doua etapă a procedurii de infringement împotriva României în cazul taxei de primă înmatriculare, autorităţile având la dispoziţie două luni pentru a se conforma solicitărilor Executivului, care va înainta, în caz contrar, o plângere la Curtea Europeană de Justiţie.
CE a trecut la etapa a doua a procedurii de infringement în cazul taxei de primă înmatriculare
Executivul european a argumentat decizia prin faptul că reglementările în vigoare sunt discriminatorii în cazul autoturismelor second-hand importate din alte state ale blocului comunitar, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene (CE).
În luna martie, CE a transmis autorităţilor române o scrisoare de notificare în cadrul procedurii de infringement. În urma unui răspuns "nesatisfăcător" din partea părţii române, Executivul a solicitat oficial modificarea legislaţiei locale în domeniu, se mai precizează în comunicat.
În cazul în care reglementările naţionale nu vor fi modificate în conformitate cu solicitările Comisiei în decurs de două luni, autorităţile europene ar putea decide să înainteze o plângere la Curtea Europeană de Justiţie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marinescu, despre cazurile de gripă: Antiviralul este medicamentul care te ridică din pat
-
Monitorul Apărării: „Planul de pace al lui Trump pentru Ucraina" a fost „dezvăluit": discuţiile cu Putin, încetarea focului până la Paşte şi sfârşitul visului de aderare la NATO al lui Zelenski
-
Criza de la Şantierul Naval Mangalia. BNS: DAMEN renunţă la acţiuni, statul român are drept de preempţiune
Curtea Europeană de Justiţie a afirmat, în repetate rânduri, că statele UE pot percepe taxe de înmatriculare în cazul autoturismelor second-hand, în condiţiile în care acestea respectă prevederile legislaţiei comunitare. Astfel, un stat european nu poate impune taxe mai mari produselor provenind din alte ţări comunitare decât în cazul celor din producţia proprie.
Legislativul susţine că taxa de înmatriculare plătită la înregistrarea unui autoturism nou face parte din valoarea de piaţă a acestuia, iar statele UE trebuie să ia în considerare deprecierea efectivă a valorii vehiculului la calcularea taxei, în cazul revânzării.
Guvernul a luat notă de decizia Comisiei Europene de a trece la a doua etapă a procedurii de infringement împotriva României în cazul taxei de primă înmatriculare şi va transmite un punct de vedere, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Camelia Spătaru.
Autorităţile române au transmis CE, marţi, cu o zi înainte ca oficialii de la Bruxelles să anunţe decizia de continuare a procedurii de infrigement împotriva României, o nouă scrisoare, prin care s-au angajat că modificările la taxa de înmatriculare vor intra în vigoare cel târziu la 1 iulie 2008.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:27
PSD începe o serie de consultări la Parlament. Despre ce e vorba
-
astăzi, 14:18
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1080. „Planul de pace al lui Trump pentru Ucraina" a fost „dezvăluit" / Trump este pregătit să intensifice sancţiunile asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului din Ucraina / Kellogg sugerează că Ucraina ar trebui să organizeze alegeri / Copiii ucraineni luaţi cu forţa din familiile lor au fost aduşi acasă / Cehia extinde protecţia pentru ucraineni