- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.02.2015, 18:46)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE: Ineficienţa administraţiei şi corupţia, o povară suplimentară pentru companiile din România
Ineficienţa administraţiei publice şi corupţia reprezintă o povară suplimentară pentru companiile din România, se arată în Raportul de ţară pe 2015 al Comisiei Europene, în care este menţionat şi faptul că România este pe ultima în UE în privinţa eficienţei guvernamentale, potrivit Băncii Mondiale.
Urmărește
343 afișări
CE: Ineficienţa administraţiei şi corupţia, o povară suplimentară pentru companiile din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
România se plasează pe penultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa transparenţei guvernamentale şi printre ultimele trei ţări în termenii calităţii legislaţiei şi controlul corupţiei, potrivit indicatorilor Băncii Mondiale din 2013, se arată în raportul CE.
De asemenea, corupţia şi ineficienţa birocratică a guvernului sunt identificate de World Economic Forum ca principalele obstacole în calea competitivităţii României.
"Îmbunătăţrea activităţii administraţiei publice poate avea loc dacă va fi aplicată cu succes Strategia pentru Administraţie Publică aprobată în octombrie 2014", potrivit Comisiei Europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Pe lângă ineficienţa serviciilor administrative, România înregistrează un nivel scăzut al utilizării de către cetăţeni, de sub două cincimi dintre aceştia, a serviciilor online e-Government.
Potrivit datelor CE din 2014, gradul de utilizare a serviciilor e-Government pentru operaţiuni curente de afaceri este la nivelul cel mai scăzut din Uniunea Europeană, în timp ce în privinţa transprenţei guvernamentale România se află pe penultimul loc, se arată în raport.
Un alt factor care împovărează companiile este cadrul legislativ instabil.
"Lipsa de transparenţă şi de predictibilitate a cadrului legislativ continuă să reprezinte o povară pentru companii, în special pentru firmele mici şi mijlocii şi start-up-uri", potrivit executivului UE.
Consultarea factorilor implicaţi este obligatorie în România, dar cu toate acestea nu are loc o abordarea serioasă a consultărilor dintre ministere, iar procedurile sunt deseori ineficiente şi opace. Analizele de impact sunt prezentate mai mult ca note explicative decât ca analize detaliate.
Guvernul foloseşte în mod excesiv proceduri de urgenţă pentru aprobarea legislaţiei, ocolind procedurile legislative standard.
"Există totodată îngrijorări legate de lipsa consolidării legilor existente şi absenţa unor evaluări sistematice, pentru a asigura că reglementările îşi îndeplinesc scopul", se mai spune în raport.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe