Ce investiţii face fiul lui Victor Piţurcă

Alexandru Piţurcă, fiul selecţionerului Victor Piţurcă, investeşte între 1,3 şi 1,5 milioane de euro într-un parc de producţie a energiei din surse fotovoltaice în judeţul Olt, care urmează să fie finalizat în aproximativ o lună.

Urmărește
1385 afișări
Imaginea articolului Ce investiţii face fiul lui Victor Piţurcă

Alexandru Piţurcă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Proiectul va avea până într-un MW putere instalată. Investiţia este parţial finanţată cu un împrumut de la Garanti Bank, iar restul din fonduri proprii", a declarat Alexandru Piţurcă, fost fotbalist al echipelor Steaua, Universitatea Craiova şi Pandurii Târgu Jiu, pentru MEDIAFAX.

Proiectul, derulat prin firma PAV Green Energy Bucureşti deţinută integral de Piţurcă, a început în urmă cu un an, iar energia produsă va fi vândută prin intermediul traderului de energie Renovatio Trading, din grupul cipriot Renovatio.

Panourile fotovoltaice sunt instalate pe un teren de 20.000 metri pătraţi în localitatea Piatra Olt, judeţul Olt.

Întrebat dacă intenţionează să investească şi în alte proiecte similare, Piţurcă a spus că deocamdată nu, întrucât "legislaţia este nesigură".

"Iniţial, doream să mă implic mai mult pe fotovoltaic, dar nu avem o legislaţie sigură. Voi aştepta până la anul", a adăugat el.

Guvernul a hotărât în luna iunie să reducă sprijinul acordat prin sistemul de certificate verzi pentru producţia de energie din surse regenerabile. Decizia a fost criticată de companii şi de asociaţiile producătorilor de energie verde.

Energia produsă din surse regenerabile este sprijinită de guvern prin schema certificatelor verzi. Fiecare producător primeşte gratuit de la Transelectrica un anumit număr de certificate verzi pentru energia pe care o produce şi o livrează în reţea.

Mai departe, producătorii vând aceste certificate verzi către furnizori, care sunt obligaţi prin lege să le cumpere, scopul fiind ca o anumită parte din consumul final de energie să fie asigurată de sursele regenerabile. Furnizorii îşi recuperează costurile cu achiziţia certificatelor verzi prin includerea în tarife a acestor cheltuieli.

În prezent, în România există proiecte de producţie a energiei în panouri solare de peste 410 MW. Proiectele de energie eoliană aflate în exploatare depăşesec 2.100 MW.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici