Ce limbi străine să învăţaţi pentru salarii de peste 6.000 de lei. Cele mai căutate limbi străine de către angajatori

Publicat: 14 07. 2017, 10:15
Actualizat: 10 12. 2019, 17:08

Prodecanul de la FABIZ a precizat că şi limba fran­ceză devine o limbă din ce în ce mai căutată de angajatori.

„Avem un dialog cu Camera de Comerţ şi In­dus­trie a Franţei, parteneriate cu Institutul Francez, dar şi cu Ambasada Franţei. Interesul com­paniilor franceze de a veni în România se sim­te din ce în ce mai mult. Există deja companii fran­ceze care au operaţiuni în România. Estimez că în ur­mătorii cinci ani şi interesul candidaţilor pentru sec­ţia de franceză va creşte din ce în ce mai mult“, a precizat Tănase Stamule.

De asemenea, nemulţumirea pe care o au anga­jatorii faţă de pregătirea tinerilor ieşiţi de pe băncile facultăţilor a determinat universităţile să se alieze cu companiile prin intermediul parte­neria­telor, pentru a se adapta nevoilor şi cerinţelor pieţei muncii.

„Noi avem multe parteneriate cu companiile din piaţă pentru că angajatorii au nevoie de can­didaţi care să cunoască limbi străine. Una dintre di­recţiile pe care le au parteneriatele noastre cu mediul de afaceri sunt stagiile de practică. Am avut circa 200 de tineri care au beneficiat de stagii de practică din par­tea companiilor de vârf din piaţa mun­cii“, a spus Stamule. Printre com­paniile care au parteneriate cu FABIZ se numără Kaufland, EY, IBM, OMV sau Regina Maria.

FABIZ nu este singura facultate din cadrul ASE care s-a aliat cu me­diul de afaceri. Spre exem­plu, Facul­tatea de Cibernetică, statistică şi in­for­matică economică are în acest moment parte­neriate cu firme precum IBM, TotalSoft, Microsoft, Incrys sau Luxoft.

Află mai multe pe ZF