Ce miză are legea falimentului personal şi de ce se opun bancherii?

Un proiect al legii falimentului personal, iniţiat în toamna trecută de senatorul PD-L Iulian Urban alături de alţi colegi de partid, vine să reglementeze un domeniu sensibil, al executării contractelor de credit, arată "Ziarul Financiar".

Urmărește
40 afișări
Imaginea articolului Ce miză are legea falimentului personal şi de ce se opun bancherii?

Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (Imagine: Mediafax Foto)

Una dintre cele mai controversate prevederi ale proiectului se referă la ştergerea datoriilor rămase în cazul debitorilor care au deschis procedura insolvenţei demonstrând buna-credinţă şi care reuşesc să achite cel puţin 75% din sume, fie anticipat, fie în cadrul planului agreat de instanţă.

"Avem 24 de miliarde de euro credite pentru populaţie, iar dacă 10% dintre clienţi s-ar declara în faliment scuzabil, ar însemna practic că un sfert din această sumă, adica 600 de milioane de euro, nu s-ar mai recupera sub nicio formă. Faceţi comparaţie cu profitul sistemului bancar din 2009, cand a fost de 182 de milioane de euro", spune Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi al CEC Bank.

Citeşte mai multe despre motivele pentru care se opun bancherii legii falimentului personal pe www.zf.ro.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici