- Home
- Economic
- (21.07.2020, 19:27)
- Irina Apetrii
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce ne-au învăţat anii trecuţi? România nu a reuşit niciodată să acceseze întreaga sumă pusă la dispoziţie de UE
- România va putea primi de la UE 79,9 miliarde de euro pentru 2020-2027
- Din cele 79,9 miliarde de euro, 33,5 miliarde fac parte din fondul NextGenerationEU
- 46,3 miliarde de euro fac parte din bugetul multianual al UE
Urmărește
1209 afișări
România va primi 79,9 miliarde de euro de la UE, în cadrul planului de relansare economică
România nu se remarcă atunci când vine vorba de accesarea fondurilor europene pentru proiecte. În cel mai recent plan de relansare, 2014-2020, din maximul de 36 de miliarde de euro, România a reuşit să acceseze doar 12 miliarde de euro.
Radu Georgescu, directorul financiar al unei firme specializate în contabilitate, este de părere că predicţia viitorului este dată, totuşi, de istorie. Analiştii cred că greşeala cea mai mare a României este legată de viteza de implementare a proiectelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
„Dacă faci un plan într-un document word asta nu înseamnă că şi vei primi banii aceştia. Conjugarea verbului a obţine ar trebui să fie altfel, nu că am obţinut 80 de miliarde, ci că am putea să obţinem 80 de miliarde - maxim”, a declarat Radu Georgescu.
„Ştim cu toţii că nu am obţinut niciodată maxim, ba mai mult, suntem pe ultimul loc în obţinerea fondurilor”, a mai spus acesta.
Nu toate axele de finanţare au evoluat la unison. Banii alocaţi pentru anumite domenii au fost accesaţi în proporţie de 100%.
„Pe anumite axe, România are capacitatea de a accesa (fondurile UE n.red.), inclusiv pe dezvoltare, pe finanţarea companiilor, pe antreprenoriat, pe agricultură”, a spus analistul financiar Cristi Tudorescu.
Însă, nu există mari proiecte care să fi fost dezvoltate până acum în România cu ajutorul fondurilor UE.
„Unde avem noi probleme - pe proiecte mari şi de infrastructură de transport, industrie mare. Practic, noi nu putem spune în ultimii 10-15 ani că avem foarte multe proiecte definitorii cu finanţare europeană. Marile proiecte ar trebui să urmeze din 2021, dar ca să înceapă din 2021 terenul trebuie pregătit încă din 2020”, este de părere Tudorescu.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe