- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.11.2024, 07:24)
- Răzvan Botea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CE nu crede în promisiunile guvernului: deficitul bugetar va fi de 8% în următorii trei ani
Comisia Europeană vede un deficit bugetar în jurul a 8% din PIB în 2024 şi următorii doi ani, în vreme ce guvernul, care îşi încheie mandatul într-o lună, promite că deficitul scade la 6,4% în 2026 şi la sub 3% în 2031, scrie Ziarul Financiar.
Urmărește
210 afișări
CE nu crede în promisiunile guvernului: deficitul bugetar va fi de 8% în următorii trei ani
Prognozele Comisiei Europene din toamna lui 2024 privind deficitul bugetar arată că executivul european se îndoieşte de planul de reducere a deficitului, pe care guvernul condus de Marcel Ciolacu l-a trimis recent la Bruxelles.
Comisia Europeană crede că deficitul bugetar va fi de 8% din PIB în 2024 şi se va păstra la un nivel similar în următorii patru ani, conform prognozei de toamnă a instituţiei. În aceeaşi vreme, în documentul pe care guvernul Marcel Ciolacu l-a trimis la Bruxelles, prin care România se angajează să scadă gradual deficitul bugetar pe o perioadă de şapte ani, diferenţa dintre venituri şi cheltuieli ar fi de 7,9% din PIB în 2024, de 7% în 2025 şi de 6,4% în 2026.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
„În 2025 şi 2026, deficitul este prognozat să rămână ridicat. În 2025, costul pe termen scurt al reformei pensiilor şi o nouă creştere a plăţilor cu dobânzile (2,2% din PIB în 2026, comparativ cu 1,4% din PIB în 2022) sunt prognozate să menţină creşterea cheltuielilor guvernamentale la un nivel ridicat. Creşterea veniturilor ar trebui să rămână robustă, în conformitate cu evoluţiile activităţii economice“, scriu economiştii Comisiei Europene.
Prognoza Comisiei practic nu ia în considerare măsurile pe care guvernul le propune, aşa cum spun şi reprezentanţii executivului european, pentru că, în acest moment, Comisia nu le consideră concludente: „Prognoza nu include niciun impact din măsurile potenţiale de reducere a deficitului pe partea veniturilor sau cheltuielilor incluse în planul fiscal şi structural pe termen mediu pe care România l-a trimis Comisiei pe 25 octombrie. Aceste măsuri nu sunt suficient specificate în această etapă“, mai scrie în documentul amintit.
Totuşi, adaugă reprezentanţii Comisiei Europene, dacă s-ar implementa şi executa corect măsuri de reducere a deficitului bugetar, prognozele ar arăta altfel. Concret, care sunt aceste măsuri, nu este clar însă nici din prognoza Comisiei Europene, nici din planul fiscal-bugetar trimis de guvern la Bruxelles.
Guvernul Marcel Ciolacu, care îşi încheie mandatul în mai puţin de o lună, a trimis la Bruxelles un plan extins care vizează reducerea deficitului bugetar al României în următorii şapte ani.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Economia se bucură de gustul cafelei. România, al doilea exportator de espressoare din Europa
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe