- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce prevederi include proiectul de ordonanţă de urgenţă care vrea să schimbe regulile în piaţa de RCA
Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea regulilor jocului în piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA) urmează să fie dezbătută săptămâna viitoare în Parlament, iar prin principalele modificări menţionate de aceasta sunt în compensarea directă între asigurători, suspendarea poliţei, dar posibilitatea încheierii asigurării pe o perioadă de o lună, potrivit Ziarul Financiar.
Ce prevederi include proiectul de ordonanţă de urgenţă care vrea să schimbe regulile în piaţa de RCA
În plus, se limitează discount-ul maxim acordat de asigurători la 10% din valoarea poliţei, potrivit unor surse din piaţă, notează Ziarul Financiar.
Ideea unei legi pe RCA a venit ca o soluţie pentru detensionarea pieţei locale de profil, în condiţiile în care ultima perioadă a fost marcată de discuţii aprinse pe tema majorărilor de tarife, în special din partea transportatorilor. Aceştia au protestat în nenumărate rânduri împotriva creşterilor de prime, susţinând că acestea au crescut dramatic după falimentul Astra Asigurări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Compensarea directă, principala măsură prevăzută de proeictul de ordonanţă de urgenţă a fost primită cu reticenţă de asigurători la vehicularea ei de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Asigurătorii au susţinut prin intermediul asociaţiilor profesionale UNSAR că decontarea directă va avea consecinţe negative în principal asupra companiilor stabile din punct de vedere financiar şi a clienţilor, pentru că implementarea acestui sistem va însemna costuri mai mari pentru asigurători şi implicit tarife în creştere.
Compensarea directă funcţionează deja în regim obligatoriu în Italia, Rusia şi Suedia, în timp ce în Franţa, Belgia şi Spania sistemul este voluntar.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO