- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.10.2024, 11:22)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce salarii au inginerii în România: Media naţională în industrie este de 5.000 de lei pe lună, dar aşteptările angajaţilor urcă la 7.000 de lei
Media salarială netă pentru angajaţii din inginerie este de 5.000 de lei net pe lună, arată un studiu recent. Cele mai mari salarii sunt înregistrate pentru inginerii energeticieni, urmaţi de cei din automotive.
Urmărește
466 afișări
Ce salarii au înginerii în România: Media naţională în industrie este de 5.000 de lei pe lună, dar aşteptările angajaţilor urcă la 7.000 de lei
Inginerii sunt unii dintre cei mai căutaţi specialişti de pe piaţa muncii atât de angajatorii din România, cât şi de cei din străinătate. Media salarială netă pentru angajaţii din inginerie este de 5.000 de lei net pe lună, după cum arată datele Salario, comparatorul salarial marca eJobs. Această medie diferă, însă, de industria pentru care sunt căutaţi aceşti specialişti, dar şi de deficitul de candidaţi existent pentru fiecare subspecializare în parte.
Astfel, cele mai mari salarii sunt încasate de inginerii energeticieni, pentru care a fost înregistrată o medie salarială de 6.000 de lei lunar. Următorii cel mai bine plătiţi sunt inginerii din automotive (5.700 de lei), inginerii electronişti (5.700 de lei) sau inginerii de aeronave (5.300 de lei).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
„Spre deosebire de alte meserii, aici contează foarte mult şi studiile în domeniu, iar acest aspect limitează numărul de potenţiali candidaţi noi care apar în piaţă. Numărul de specialişti pe care îi formează sistemul universitar este mai mic decât numărul de joburi pe care le postează angajatorii. În plus, există în continuare o cerere mare de ingineri pentru străinătate, aceasta fiind o opţiune tot mai atrăgătoare pentru candidaţii români. În acest context, angajatorii oferă nu doar salarii competitive, cu mult peste mediile din alte domenii, dar şi pachete de beneficii consistente şi planuri clare de dezvoltare în carieră”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro.
Sub media de 5.000 de lei câştigă inginerii topografi (4.000 de lei), inginerii geodezi (4.000 de lei), inginerii chimişti (4.000 de lei), inginerii electrotehnişti (4.100 de lei) sau inginerii în alimentaţie (4.100 de lei). Acestea sunt medii care includ salariile specialiştilor din toate judeţele ţării şi pentru toate nivelurile de experienţă.
Judeţele cu cele mai mari medii salariale pentru ingineri sunt Bucureşti (5.500 de lei), Timiş (5.500 de lei), Cluj (5.400 de lei), Sibiu (5.300 de lei) şi Mureş (5.200 de lei). Cele mai mici salarii, pe de altă parte, sunt încasate de inginerii din Giurgiu, cu o medie lunară netă de 3.150 de lei, Gorj (3.500 de lei), Mehedinţi (3.700 de lei) sau Covasna (4.000 de lei).
Distribuţia pe nivel de experienţă arată că inclusiv salariile juniorilor se situează semnificativ peste cele din alte domenii. În acest sens, media netă pentru cei care au maximum doi ani de experienţă este de 3.792 de lei. Specialiştii care au între 2 şi 5 ani de experienţă raportează salarii de 5.000 de lei, în medie, în timp ce pentru seniorii cu mai mult de 5 ani de experienţă media este de 6.200 de lei pe lună, la nivel naţional.
„Dacă în acest moment vorbim, la nivel general, de categorii pentru care angajarea nu mai este un proces atât de simplu ca acum 2-3 ani şi competiţia între candidaţi este foarte mare, inginerii continuă să facă parte dintr-o nişă care nu duce lipsă de oferte de muncă. Pentru aceştia, timpul de aşteptare atunci când vor să-şi schimbe jobul este foarte scăzut, fie că e vorba despre un loc de muncă în România sau în străinătate”, explică Roxana Drăghici.
Datele Salario mai arată că, din cei peste 4.000 de ingineri care şi-au introdus salariul în comparator, 41,2% câştigă între 4.500 şi 7.000 de lei pe lună. 26% au salarii cuprinse între 3.000 şi 4.500 de lei, 17,3% între 7.000 şi 10.000 de lei, 8,1% de maximum 3.000 de lei şi 6,8% peste 10.000 de lei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe