- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce se întâmplă pe piaţa metalelor preţioase: Preţul argintului a crescut cu peste 70% într-un an
Preţul argintului a crescut cu peste 70% într-un an
De multe ori este trecut cu vederea în favoarea aurului, dar preţul argintului a crescut cu peste 70% în ultimul an, strategii mărfurilor spunând că evoluţia va continua, odată cu redeschiderea economiei globale, scrie CNBC.
Cererea pentru metalul preţios a crescut în ultimele 12 luni. Argintul se tranzacţiona miercuri cu aproximativ 27 dolari pe uncie, o creştere de 74% faţă de acum un an, când preţul spot era de aproximativ 15,5 dolari pe uncie. Pentru comparaţie, preţurile aurului au crescut cu 6,4% într-un an.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
De la electronică la fotografie, bijuterii şi monede, argintul face parte din numeroasele produse de zi cu zi.
Dar Ole Hanson, şeful Strategiei mărfurilor de la Saxo Bank, a declarat pentru CNBC că, deşi aproximativ 50% din cererea de argint vine din zona industrială, restul venea de la investitori. Totuşi, utilizările sale în industrie au fost unul dintre principalele motive care au determinat creşterea recentă a valorii, a spus el.
„Cererea industrială este probabil principalul motiv pentru care am văzut că argintul depăşeşte aurul, aşa cum a făcut-o în ultimul an ... o parte din aceasta (creştere) provine cu siguranţă din metalele industriale. Dacă te uiţi la preţurile cuprului, acestea s-au dublat de când au atins un punct scăzut anul trecut”, a adăugat el.
Factori suplimentari au jucat, de asemenea, un rol în creşterea preţului argintului, a spus Hanson, cum ar fi trecerea către tehnologii ecologice care au stimulat o creştere a cererii de metale industriale.
Cantitatea masivă de stimulente ale băncii centrale şi guvernamentale din ultimul an a alimentat, de asemenea, îngrijorările legate de inflaţie, metalele preţioase fiind considerate un refugiu împotriva creşterii preţurilor şi o scădere a valorii dolarului. Miercuri, datele oficiale din SUA au surprins pieţele cu o creştere mai mare decât era de aşteptat a preţurilor de consum în aprilie, comparativ cu un an în urmă.
Preţurile argintului rămân mult sub nivelul record din 2011, când metalul aproape a atins valoarea de 50 de dolari pe uncie. Cu toate acestea, Hanson a spus că, pe termen lung, cererea de argint nu prezintă semne de scădere.
Argintul are, de asemenea, de câştigat din redeschiderea economiei globale în urma pandemiei de coronavirus, având în vedere creşterea producţiei industriale, precum şi cererea de investiţii, potrivit Max Layton, director general de cercetare a mărfurilor la Citi Global Markets.
El a declarat că argintul a beneficiat de cererea de investiţii în timpul pandemiei şi că va continua să facă acest lucru. „Creşterea poate dura atâta timp cât lumea rămâne preocupată de impactul mutaţiei Covid-19 şi îngrijorată de impactul Covid asupra industriei serviciilor. Ambele preocupări pot determina factorii de decizie să menţină ratele reale la niveluri scăzute şi pot susţine cererea de investiţii la niveluri ridicate. ”
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:15
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
-
astăzi, 09:42
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE