- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.03.2020, 16:03)
- Mihai Gongoroi
Ce se va întâmpla cu industria aviatică. Coronavirusul va costa 250 de miliarde de dolari
Companiile aeriene globale vor pierde venituri de circa 250 de miliarde de dolari în acest an, o scădere de circa 40% la nivel de industrie, ca urmare a impunerii de restricţii de călătorie pentru limitarea răspândirii coronavirusului, scrie Financial Times.
Urmărește
709 afișări
Foto: Profimedia
Estimarea pierderilor vine de la IATA, organizaţia ce reprezintă la nivel internaţional industria aviatică, şi este a treia astfel de prognoză în mai puţin de o lună. Doar acum câteva zile, IATA preconiza că actuala criză va costa industria aviatică 113 miliarde de dolari. La startul crizei, IATA estima pierderi de venituri de 30 miliarde de dolari pentru companiile aeriene.
Cea mai recentă revizuire în creştere a pierderilor vine în condiţiile în care restricţiile de călătorie s-au amplificat în mai multe ţări în ultimele zile. Capacitatea este prognozată să se fi redus cu 90% numai în Europa, iar o parte din companiile aeriene din regiune ar putea să nu supravieţuiască actualei crize, a spus Brian Pearce, economistul şef al IATA.
Pearce a mai spus că industria ar putea să se confrunte cu o revenire mult mai lentă decât în trecut.
"Nu am văzut niciodată ca o pandemie să coincidă cu o recesiune globală adâncă, care este acum aşteptată. Aproape sigur asta va întârzia revenirea. Va fi mult mai graduală", a spus Pearce.
IATA a estimat săptămâna trecută că industria aeronautică va avea nevoie de până la 200 de miliarde de dolari sprijin din partea guvernelor naţionale. Mai multe state sunt aşteptate să anunţe zilele viitoare planuri de salvare pentru acest sector.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Când ai ajuns la un salariu de 1.000 de euro pe lună, îţi poţi permite să fii suveranist, naţionalist, anti-Bruxelles, etc.
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Volkswagen îşi suspendă producţia în Rusia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1066. Ucraina modifică sistemul de recrutare pentru a atrage tinerii între 18 şi 25 de ani / Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia / Putin e pregătit să discute cu Trump
-
ieri, 22:53
Incendiu puternic în Crevedia. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert