Ce se va întâmpla cu industria aviatică. Coronavirusul va costa 250 de miliarde de dolari

Companiile aeriene globale vor pierde venituri de circa 250 de miliarde de dolari în acest an, o scădere de circa 40% la nivel de industrie, ca urmare a impunerii de restricţii de călătorie pentru limitarea răspândirii coronavirusului, scrie Financial Times.

Urmărește
709 afișări
Imaginea articolului Ce se va întâmpla cu industria aviatică. Coronavirusul va costa 250 de miliarde de dolari

Foto: Profimedia

Estimarea pierderilor vine de la IATA, organizaţia ce reprezintă la nivel internaţional industria aviatică, şi este a treia astfel de prognoză în mai puţin de o lună. Doar acum câteva zile, IATA preconiza că actuala criză va costa industria aviatică 113 miliarde de dolari. La startul crizei, IATA estima pierderi de venituri de 30 miliarde de dolari pentru companiile aeriene.

Cea mai recentă revizuire în creştere a pierderilor vine în condiţiile în care restricţiile de călătorie s-au amplificat în mai multe ţări în ultimele zile. Capacitatea este prognozată să se fi redus cu 90% numai în Europa, iar o parte din companiile aeriene din regiune ar putea să nu supravieţuiască actualei crize, a spus Brian Pearce, economistul şef al IATA.

Pearce a mai spus că industria ar putea să se confrunte cu o revenire mult mai lentă decât în trecut.

"Nu am văzut niciodată ca o pandemie să coincidă cu o recesiune globală adâncă, care este acum aşteptată. Aproape sigur asta va întârzia revenirea. Va fi mult mai graduală", a spus Pearce.

IATA a estimat săptămâna trecută că industria aeronautică va avea nevoie de până la 200 de miliarde de dolari sprijin din partea guvernelor naţionale. Mai multe state sunt aşteptate să anunţe zilele viitoare planuri de salvare pentru acest sector.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici