- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce spun oficialii Petrom, Raiffeisen Bank şi BCR despre sistemul fiscal din România
O companie nu se poate baza pe sistemul fiscal din România, a declarat directorul financiar al Petrom, Reinhard Pichler, menţionând că el nu susţine eliminarea taxelor, ci un sistem de impozitare corect.
Ce spun oficialii Petrom, Raiffeisen Bank şi BCR despre sistemul fiscal din România (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)
"Nu sunt pentru reducerea la zero a taxelor, ci sunt în favoarea unui sistem de impozitare corect, pe care să te poţi baza. Cea mai mare problemă a României este legată de sistemul legal şi cel fiscal. Nu te poţi baza pe sistemul fiscal", a spus Pichler, la un eveniment organizat de firma de consultanţă fiscală şi audit financiar LeitnerLeitner.
Oficialul Petrom, cel mai mare contributor la bugetul de stat, a precizat că statul trebuie să ia măsuri pentru limitarea efectelor crizei şi trebuie să investească în infrastructură.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
La rândul său, Ionuţ Dumitru, economistul şef al Raiffeisen Bank România şi preşedintele Consiliului Fiscal, a arătat că cea mai mare problemă în prezent este numărul taxelor şi birocraţia.
"Ar trebui să simplificăm codul fiscal. Aceasta ar trebui să fie prioritatea noastră", a spus Dumitru.
El a menţionat că este de aşteptat ca procesul de consolidare fiscală să continue în România pentru a aduce economia pe "calea creşterii sănătoase şi sustenabile".
Totodată, directorul financiar al Petrom s-a arătat optimist în ceea ce priveşte perspectiva economiei României, care poate creşte sustenabil pe termen lung.
Şi Helmuth Hintringer, directorul financiar al BCR, a afirmat că este "destul de optimist" în ceea ce priveşte perspectiva pe termen lung a României.
"Din păcate criza nu s-a sfârşit. IMM-urile au suferit mult, iar asta este cea mai mare problemă pentru că aceste firme sunt inima economiei", a spus Hintringer.
Mai mult, Christoph Leitl, preşedintele Camerei Federale de Comerţ a Austriei, s-a întrebat retoric "cine nu are probleme pe termen scurt?".
"Cred în viitorul României pe termen lung. Şi condiţiile dificile au avantajele lor. Dacă trebuie să lupţi, atunci victoria de la sfârşit va fi mai bună decât o victorie obţinută fără luptă", a spus Leitl.
El a arătat că România trebuie să facă mai mult la nivel naţional decât să administreze efectele crizei, inclusiv să comunice mai bine măsurile adoptate, să aibă un guvern stabil şi curajos, să reducă birocraţia şi să utilizeze fondurile europene.
"Care este prognoza pentru 2011? Nu ştiu. Insecuritatea este singurul lucru care este sigur în prezent, iar acest lucru se vede şi în România", a afirmat Leitl.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO