- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce spune un economist de talie mondială: Criptomonedele nu pot funcţiona ca monede de schimb din cauza unei „erori fundamentale”
- Criptomonedele ar putea să nu reuşească niciodată să intre în circulaţie ca monede de schimb
- „Eroarea fundamentală” intrinsecă a criptomonedelor vine din faptul că oferta nu poate fi redusă atunci când cererea se prăbuşeşte
Criptomonedele ar putea să nu reuşească niciodată să intre în circulaţie ca monede de schimb, conform economistului-şef al diviziei Global Wealth Management din cadrul UBS, citat de Reuters.
„Eroarea fundamentală” intrinsecă a criptomonedelor vine din faptul că oferta nu poate fi redusă atunci când cererea se prăbuşeşte. Ceea ce înseamnă că nu pot fi considerate monede de schimb (în original – currencies), a declarat Paul Donovan, economist-şef al diviziei Global Wealth Management din cadrul UBS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
-
Viktor Orban afirmă că UE trebuie să regândească sancţiunile aplicate Rusiei. Care este explicaţia lui
O monedă trebuie să fie stabilă şi să ofere cetitudinea că poţi cumpăra şi mâine acelaşi coş de cumpărături ca şi astăzi. Această încredere provine astăzi din abilitatea băncilor centrale de a reduce oferta atunci când cererea este în scădere. Majoritatea criptomonedelor nu au un astfel de mecanism, ceea ce poate permite o prăbuşire a puterii de cumpărare.
„Nu cred că oamenii vor dori să utilizeze o monedă de schimb când nu au nicio certitudine ce pot cumpăra cu ea mâine”, a declarat Donovan.
Bitcoin trece printr-o furtună de volatilitate în contextul în care joi a scăzut sub pragul de 30.000 de dolari, un declin de 30% faţă de maximul istoric de acum două săptămâni.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO