CE: Statele europene ar trebui să adopte reformele structurale implementate de Germania

Statele europene ar trebui să adopte reformele structurale pe care Germania le-a aplicat în ultimii 20 de ani pentru a-şi îmbunătăţi competitivitatea, apreciază comisarul european pentru Afaceri Economice şi Monetare, Olli Rehn, citat de Reuters.

Urmărește
2 afișări

Rehn subliniază că Germania a intrat în recesiune având fundaţii economice mai solide decât alte state din Uniunea Europeană (UE) deoarece s-a adaptat la noile condiţii mondiale implementând o gamă largă de reforme structurale.

"Este important pentru toţi ca şi alte ţări să reuşească ceea ce Germania şi alte câteva state au făcut deja în ultimii ani. Mai multe state membre, de exemplu Grecia, Irlanda, Portugalia şi Spania, au luat deja calea ambiţioasă a reformei şi fac progrese", a afirmat comisarul european.

Economia germană îşi revine rapid după o criză extrem de severă, în timp ce statele de la periferia Uniunii, printre care Grecia şi Spania, continuă să se confrunte cu probleme precum o criză a datoriilor, dificultăţi financiare şi şomaj ridicat.

Majoritatea economiştilor şi decidenţilor politici sunt de acord că statele UE ar trebui să-şi consolideze competitivitatea prin limitarea salariilor, reforme ale pieţei muncii şi mai multe reforme structurale.

"Nu încape îndoială că întreaga economie a UE beneficiază de forţa şi rezistenţa economiei Germaniei. De aceea, continuarea reformelor structurale din Germania care promovează creşterea este importantă pentru întreaga Europă", a menţionat Rehn.

Berlinul a fost criticat anul trecut pentru amplificarea dezechilibrelor economice din Uniune şi îndemnat să reducă surplusul comercial mare al statului prin măsuri precum majorarea cheltuielilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici