Cea mai bună apă din România va curge la robinet în staţiunile de pe litoral. Investiţia va depăşi 60 de milioane de euro

Toate staţiunile de pe litoralul românesc al Mării Negre vor avea apă de cea mai bună calitate, în urma unui proiect pe fonduri europene în valoare de circa 60 de milioane de euro care prevede realizarea unei conducte de 145 de km, care să lege Medgidia de Limanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
5180 afișări
Imaginea articolului Cea mai bună apă din România va curge la robinet în staţiunile de pe litoral. Investiţia va depăşi 60 de milioane de euro

Directorul general al RAJA Constanţa, Felix Stroe, a anunţat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, investiţiile ce urmează a fi derulate de companie în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020, ce prevede, între alte obiective, extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi de canalizare, construirea şi modernizarea staţiilor de tratare a apei potabile şi a staţiilor de epurare, creşterea calităţii serviciilor publice de apă şi canalizare.

„Am depus aplicaţia financiară pentru Programul Operaţional de Investiţii Mari. Valoarea totală a acestui program depăşeşte 650 de milioane de euro. Şi cu siguranţă vom face absorbţia de 100 la sută”, a spus Stroe, precizând că acest program a fost apreciat de Jaspers, consultantul angajat de UE pentru proiectele de mediu din România, ca „fiind cel mai mare de specialitate făcut vreodată în Uniunea Europeană”.

În cadrul acestei aplicaţii este prevăzut şi un proiect extrem de important pentru tot judeţul, în special pentru zona de litoral, respectiv realizarea a 145 de kilometri de conductă, ce urmează să lege Medgidia de Limanu, o investiţie de peste 60 de milioane de euro, fără TVA.

Stroe spune că acest proiect a fost conceput timp de aproximativ trei ani, fiind realizat deoarece zona de sud a litoralului este în pericol să rămână fără apă.

„În cadrul acestui program (POIM - n.r.) ne mândrim cu cel mai important proiect - Sistemul Regional Constanţa. Aşa ceva s-a mai făcut înainte de 1989, când s-a construit turismul pe litoralul românesc. Suntem în pericol să rămânem fără apă în partea de sud a judeţului, în partea de litoral. Atunci noi am gândit (...) realizarea a 145 de kilometri de magistrală de aducţiune, de la Medgidia la Limanu. O investiţie de peste 60 de milioane de euro fără TVA”, a declarat directorul RAJA Constanţa.

Potrivit lui Stroe, a fost aleasă zona localităţii Medgidia pentru că în aria respectivă se găseşte cea mai multă şi cea mai bună apă de subteran de la noi din ţară.

„Luăm apă de cea mai bună calitate. În zona Medgidiei se găseşte cea mai mare sursă de apă potabilă, subterană, din România. Analizele au arătat că este cea mai bună din România. Şi tot ce înseamnă localităţi de pe litoral vor avea apă de cea mai bună calitate, într-un sistem nou-nouţ, care va dura zeci de ani”, a mai spus Felix Stroe.

În ceea priveşte municipiul Constanţa, directorul RAJA a declarat că au fost prevăzute investiţii în valoare totală de peste 91 de milioane de euro, cu TVA, acestea urmând să fie realizate atât în sistemul de alimentare cu apă, cât şi în cel de canalizare menajeră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici