Potrivit conducerii societăţii, în programul de restructurare din acest an a fost aprobată concedierea colectivă a 119 angajaţi, însă s-a decis să se renunţe la acest plan datorită comenzilor mari pe care societatea le-a primit pentru 2009.
Reprezentanţii UM Cugir au anunţat, totodată, că pentru anul viitor ar putea avea nevoie de mai mulţi angajaţi deoarece uzina are contracte şi comenzi mai mari, iar în această situaţie ar putea fi nevoiţi să angajeze personal pe o perioadă limitată de timp.
În luna octombrie a acestui an, UM Cugir anunţase că va disponibiliza, până la sfârşitul anului, doar 30 de angajaţi din cei 119 vizaţi iniţial de restructurare, aceştia urmând să primească plăţi compensatorii.
Directorul general al UM Cugir, Romulus Micu, declara, la acea dată, că disponibilizările fac parte dintr-un program de restructurare a industriei de armament, aprobat de Romarm la începutul anului, însă numărul angajaţilor concediaţi nu va fi aşa de mare pe cât se prefigura.
Uzina Mecanică Cugir a fost înfiinţată în urmă cu peste 200 de ani, fiind, până în 1989, una dintre cele mai importante societăţi comerciale din Alba.
Uzina era împărţită în două secţii: secţia civilă, care producea electrocasnice şi maşini unelte, şi secţia de produse speciale, care fabrica arme şi muniţie.
După Revoluţie, societatea a trecut printr-o serie de probleme economice, fiind nevoită să-şi reducă activitatea şi personalul, astfel încât mai are, în prezent, mai puţin de 1.000 de angajaţi, din cei peste 18.000, câţi avea înainte de 1989.