Cea mai mare comandă din istorie pentru motoare de avion: 11 miliarde de dolari

Compania GE Aviation, parte a grupului american General Electric (GE), a primit de la compania de transport aerian Emirates Airlines cea mai mare comandă din istorie pentru motoare de avion cu reacţie, în valoare totală de 11 miliarde de dolari.

Urmărește
194 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare comandă din istorie pentru motoare de avion: 11 miliarde de dolari

Cea mai mare comandă din istorie pentru motoare de avion: 11 miliarde de dolari (Imagine: www.geaviation.com)

"Cu un preţ de catalog de 11 miliarde de dolari şi un număr total de 300 motoare GE9X, GE Aviation şi Emirates Airlines au doborât toate recordurile cu cea mai mare comandă de motoare cu reacţie comerciale de până acum", se arată într-un comunicat al GE.

Motorul GE9X a fost selectat la începutul acestui an să echipeze modelul de avion Boeing 777X. Printre caracteristicile motorului GE9X se numără şi reducerea cu 10% a consumului de combustibil faţă de actualul motor GE90-115B.

Emirates Airlines va utiliza cele 300 de motoare pentru noua sa flotă de aeronave bimotoare 777X, din care a comandat 150 de unităţi.

Emirates Airlines este cel mai mare operator al modelului de avion Boeing 777-300ER cu motoare GE90, având o flotă de 135 aeronave.

Totodată, GE Aviation a primit comenzi de motoare cu reacţie şi contracte de servicii pentru aeronava Boeing cu două culoare în valoare de 26 miliarde de dolari de companiile aeriene Emirates Airlines, Qatar Airways şi Etihad Airways, care în total au comandat 450 de motoare noi GE9X aflate în curs de dezvoltare pentru noul Boeing 777X.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici