Cea mai mare îngrijorare a managerilor este evoluţia pieţei de muncă în următoarele luni

  • Un sondaj realizat în rândul absolvenţilor şi studenţilor Executive MBA româno-canadian, care numără circa 1.000 de manageri, arată că cea mai mare îngrijorare a mediului de business este evoluţia pieţei muncii în următoarea perioadă.
  • Încrederea în mediul de business din România în condiţiile curente şi viitoare, pe termen scurt, în următoarele 6 luni, înregistrează un scor de 71 puncte, arată sondajul.
  • Sondajul mai arată că 57% dintre respondenţi se aş­teaptă ca salariile să rămână constante în urmă­toarele 12 luni, iar 77% dintre respon­denţi se aşteaptă ca rata şomajului să crească în următorul an.
Urmărește
548 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare îngrijorare a managerilor este evoluţia pieţei de muncă în următoarele luni

Cea mai mare îngrijorare a managerilor este evoluţia pieţei muncii în următoarele luni

Conform ZF, pe o scară de la 0, care înseamnă neîncredre totală, până la 100 (încredere totală), încrederea în piaţa forţei de muncă este la mai puţin de 55 de puncte. Spre com­paraţie, încrederea respondenţilor în mediul de business pentru compania în care acti­vează se situează la aproape 64 de puncte.

Sondajul a fost realizat în perioada 22 septembrie-3 octombrie 2020 de Bucharest Business School, alături de plat­forma Project-E.ro, a efec­tuat o cercetare în rândul absol­venţilor şi cursanţilor progra­mului EMBA Ro­mâno-Canadian. Comuni­tatea absol­venţilor şi stu­denţilor progra­mului este de peste 1.000 de persoane, iar respondenţii se află în companii aflate în top 3 al seg­mentului în care acti­vează, transmit reprezen­tan­ţii instituţiei.

Sondajul a vizat părerea managerilor privind evo­luţiile macroeconomice, evo­luţia monedei naţionale, evo­luţia pieţei imobiliare, a cripto­monedei bitcoin, salarizarea şi rata şomajului.

Încrederea în mediul de business din România în condiţiile curente şi viitoare, pe termen scurt, în următoarele 6 luni, înregistrează un scor de 71 puncte, arată sondajul. Managerii sunt mai pesimişti când vine vorba de încrederea în mediul de business pentru compania în care activează, care a înregistrat un scor de 55 de puncte. 64% din persoanele sondate se aşteaptă la o înrăutăţire a condiţiilor macroeconomice în următoarele 12 luni şi aproape 6 din 10 manageri se aşteaptă ca România să cu­noască o scădere eco­nomică de cel puţin 4% în 2020.

Sondajul mai arată că 57% dintre respondenţi se aş­teaptă ca salariile să rămână constante în urmă­toarele 12 luni, iar 77% dintre respon­denţi se aşteaptă ca rata şomajului să crească în următorul an. Peste 8 din 10 manageri sunt de părere că în următorul an modul de lucru va fi unul hibrid, în care se va lucra atât de la distanţă, cât şi de la birou.

În ceea ce priveşte companiile în care activează, aproape 6 din 10 manageri (56%) se aşteaptă ca profitabilitatea să rămână constantă sau chiar să crească în urmă­toarele luni, însă aproape 8 din 10 (78%) se aşteaptă să păstreze sau să diminueze planurile de investiţii pentru următoarele 12 luni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici