Cea mai tranzacţionată acţiune de joi de la Bursa de Valori Bucureşti abia a strâns 3,15 mil. lei

  • Cea mai tranzacţionată acţiune de joi de la Bursa de Valori Bucureşti abia a strâns 3,15 mil. lei.
  • Indicele BET, minus 0,19% într-o şedinţă în care nu s-a întâmplat nimic, anunţă Ziarul Financiar.
Urmărește
244 afișări
Imaginea articolului Cea mai tranzacţionată acţiune de joi de la Bursa de Valori Bucureşti abia a strâns 3,15 mil. lei

Cea mai tranzacţionată acţiune de joi de la Bursa de Valori Bucureşti abia a strâns 3,5 mil. lei într-o şedinţă în care indicele principal BET a pierdut 0,19% şi în care investitorii au dispărut – atât pe partea de cumpărare cât şi pe partea de vânzare. Unde s-au dus? “Cred că după sezonul raportărilor s-au gândit să ia o pauză de câteva zile. Poate unii îi pregătesc pe cei mici pentru şcoală, poate alţii încă mai analizează rezultatele. Am cam stat degeaba astăzi”, comentează un broker.

Petrom a fost cea mai lichidă acţiune, cu o scădere de 0,13% a preţului, urmată de Banca Transilvania (3,1 mil. lei şi minus 0,17% pe cotaţie) şi de TTS (2,7 mil. lei şi minus 3%).

Doar 7 acţiuni au reuşit să aibă o lichiditate mai mare de 1 mil. lei, potrivit datelor bvb.ro. Lichiditatea pe segmentul de acţiuni a fost de 24 mil. lei, una din cele mai scăzute de anul acesta, tendinţa aceasta putând fi observată în ultimele zile: rulaje mici şi scăderi ale indicilor.

Din rândul celor 20 de acţiuni al BET doar trei – Romgaz, Digi, Hidroelectrica – au fost joi pe plus cu creşteri de 0,68%, 0,3% şi 0,24%. La polul opus cele mai abrupte scăderi au fost la MedLife (3,15%), TTS, TeraPlast (1,2%), Aquila (1%), Sphera (1%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici