CEC Bank a finanţat achiziţia de imprimate 3D, dar şi a celei mai mari combine din ţară

Printre poveştile de succes finanţate de CEC Bank se numără de la echipamente pentru patiserii la imprimante 3D pentru companii din Start-Up Nation, alături de firme care produc jocuri sau achiziţia celei mai mari combine din România, declară Doina Topală, director al Direcţiei IMM din CEC Bank.

Urmărește
888 afișări
Imaginea articolului CEC Bank a finanţat achiziţia de imprimate 3D, dar şi a celei mai mari combine din ţară

CEC Bank a finanţat achiziţia de imprimate 3D, dar şi a celei mai mari combine din ţară

Doina Topală a participat miercuri la o întâlnire cu întreprinzătorii privaţi şi autorităţile locale din Baia Mare, pentru prezentarea produselor şi serviciilor CEC Bank.

„În cazul companiilor debutante este important ca tinerii să nu ridice repede dividende, să crească sănătos afacerea”, a spus directoarea Direcţiei IMM. Doina Topală spune că banca are 155 de ani de funcţionare neîntreruptă, iar cota de piaţă s-a modificat de-a lungul timpului – de la 33% în 1990 la 4,03% în 2005, când ocupa locul 9 în clasamentul sectorului bancar şi la 7,42% în 2017, când se situează pe poziţia a şaptea. În Prezent banca are 4 milioane de clienţi, numărul clienţilor persoane jurdice a crescut cu 90%, iar numărul unităţilor este de 1.026.

Banca oferă în prezent, pentru IMM, linii de credit pntru capital de lucru, pentru 24 de luni, firmelor cu cifră de afaceri mai amre de un milion de lei, credite speciale pentru finanţarea activităţii curente, pentru o durată de trei ani, carduri business cu descoperit de cont între 80.000 de lei şi 500.000 de lei, credite pentru finanţarea stocurilor, credite pentru achitarea datoriilor către bugetul de stat, acordate pentru cel mult 60 de luni şi perioadă de graţie de 6 luni. „În acest caz este evitată poprirea conturilor”, a precizat Doina Topală.

În plus, investitorii pot beneficia de credite pentru achiziţia de terenuri agricole, pe perioade ce încep cu 6 luni dar pot ajunge la 120 sau 240 de luni, în funcţie de garanţiile solicitantului, împrumutul asigurând maxim 85% din valoarea investiţiei.

În cadrul măsurilor pentru dezvoltarea şi susţinerea fermelor de familie şi facilitarea accesului la finanţare al fermierilor, stabilite prin OUG 43/2013, fermierii pot benefica de credite pentru achiziţia de terenuri, ca acoperă 95% din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, dar şi de credite pentru activitatea curentă, pe o perioadă de trei ani, cu 12 luni perioadă de graţie.

Banca mai asigură finanţări pentru programele APIA sau credite pentru companiile din programul Start-Up Nation.

Administraţiile Publice Locale au primit finanţări de peste 7 miliarde de lei, pentru proiecte de modernizari de drumuri, pentru sisteme de iluminat, proiecte de eficienţă energetică, pentru spitale, inclusiv în Baia Mare, zone de agrement sau pentru automobile electrice şi staţiile de încărcare afrente, a precizat Doina Topală. Crediteele pentru administraţiile publice locale acoperă 100% valoarea devizului general, cu TVA, a precizat directoarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici