CEC Bank îşi va majora capitalul social cu 52,6 milioane lei şi are doi vicepreşedinţi noi

Statul a decis majorarea capitalului CEC Bank cu 52,6 milioane de lei, în principal din profitul obţinut anul trecut, la 1,047 miliarde de lei, şi a numit doi vicepreşedinţi noi şi un nou membru al consiliului de administraţie.

Urmărește
28 afișări

Fondurile pentru majorarea capitalului social vor proveni din profitul anului 2010 (49,9 milioane lei) şi din reevaluarea unor terenuri pentru care banca a obţinut titlurile de proprietate (trei milioane lei).

"Acţionarul CEC Bank, respectiv statul român reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, a decis de asemenea ca, începând cu data de 11 mai 2011, la care expiră mandatul actualului Consiliu de Administraţie, componenţa acestuia pentru o perioadă de patru ani să fie următoarea: Radu Graţian Gheţea, director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, Andrei Liviu Stamatian, prim-vicepreşedinte şi membru al CA, Mihaela Lucica Popa şi Andrei-Răzvan Micu, vicepreşedinţi şi membri ai CA", potrivit unui comunicat al băncii.

Surse guvernamentale au declarat pentru MEDIAFAX că, în AGA de joi - 31 martie, raportul financiar pentru 2010 nu a fost aprobat de MFP, care a ridicat anumite obiecţii şi întrebări faţă de conţinutul acestuia, şi că statul a decis să nu prelungească mandatul a doi vicepreşedinţi ai CEC Bank, Gheorghe Carabasan şi Cristian Tudorancea, care urmează să fie înlocuiţi de Stamatian şi Micu.

Totodată, mai există şapte membri ai CA, respectiv Ciprian Badea (director al Direcţiei juridice din MFP), Bogdan Alexandru Drăgoi (secretar de stat în MFP), Mihai Gogancea Vatăşoiu (vicepreşedinte ANAF), Ene Dinga, Gheorghe Pogea, Dragoş Bănescu (secretar general al MFP) şi Valentin Mavrodin.

Mavrodin l-a înlocuit în funcţia de membru CA al CEC pe Dan Lazăr, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

Profitul înainte de impozitare al CEC Bank a crescut cu 30,16% anul trecut, la 65,13 milioane lei, iar provizioanele pentru credite s-au majorat cu 8,6%, la 365, 04 milioane de lei. Activele băncii de stat au urcat cu 4,2%, la 21,7 miliarde de lei.

La sfârşitul anului 2010, rata de solvabilitate a CEC era de 17,18%, uşor sub nivelul de la finele lui 2009, de 17,39%, dar peste nivelurile impuse de reglementările BNR în vigoare (minimum 10%) şi media sistemului bancar, de 14,6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici