CEC rămâne în proprietatea statului încă patru ani
Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC) va rămâne în proprietatea statului cel puţin încă patru ani, o decizie privind reluarea procesului de privatizare şi metoda de vânzare a acţiunilor urmând să fie luată după 2011, cu doi ani peste termenul avansat de Guvern şi conducerea băncii.
Privatizarea CEC va fi decisă după derularea unui program de restructurare a băncii, pentru recâştigarea poziţiei avute pe piaţa românească, conform unui document al Ministerului Economiei şi Finanţelor transmis la Guvern, săptămâna trecută, şi obţinut de MEDIAFAX.
"Ministerul Economiei şi Finanţelor, împreună cu conducerea CEC, urmăreşte minimizarea efectelor nefavorabile ale procesului de restructurare, având în vedere totodată eficientizarea instituţiei. Precizăm că decizia privind reluarea procesului de privatizare, precum şi metoda de privatizare urmează a fi stabilită după 2011", se arată în documentul semnat de ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.
Preşedintele CEC, Radu Gheţea, a declarat, în luna mai, că oricare ar fi decizia autorităţilor - privatizarea cu un investitor strategic, respectiv Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) ori International Finance Corporation (IFC), ca în cazul BCR, sau pe piaţa de capital -, aceasta nu va putea fi realizată mai devreme de sfârşitul anului 2009, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare a CEC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Biden critică decizia lui Zuckerberg de a renunța la fact-checking: „Mișcarea Meta este foarte rușinoasă”. Ce spune compania
-
Rusia a început războiul cu o blocadă a porturilor ucrainene la Marea Neagră, dar acum situaţia s-a inversat
-
Spaţiul Schengen s-ar putea extinde din nou. Ce ţară europeană ar putea adera până la sfârşitul anului 2025
-
Un general polonez a fost demis după ce mine antitanc dispărute au fost găsite în depozitul IKEA
Gheţea a mai spus că oricare dintre cele două variante s-ar putea finaliza cu succes, după 2009.
La rândul său, Varujan Vosganian a afirmat că instituţia financiară nu va fi privatizată în viitorul apropiat, ci se va trece la un proces de dezvoltare, cu un management de calitate, precizând că menţinerea băncii în portofoliul statului nu înseamnă o reticenţă faţă de privatizare, întrucât România a privatizat peste 90% din sistemul bancar.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO