- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CEC va lansa un credit ipotecar ca alternativă la Prima Casă, cu rate de 5,2% la euro şi 8,8% la lei
CEC Bank lansează o campanie valabilă în perioada 4 aprilie - 31 octombrie prin care acordă credite ipotecare pentru investiţii imobiliare cu dobândă de 5,22% la euro şi 8,84% la lei, după ce a epuizat plafonul alocat în cadrul programului guvernamental Prima Casă, de 6 milioane de euro.
"Având în vedere epuizarea în luna martie a plafonului pentru creditele acordate în cadrul programului Prima Casă, până la suplimentarea acestuia în condiţiile legii, CEC Bank vine în întâmpinarea clienţilor şi oferă condiţii similare de creditare prin lansarea unei campanii promoţionale la creditele ipotecare pentru investiţii imobiliare, în lei şi valută", potrivit unui comunicat al băncii.
Dobânda se calculează ca Robor la şase luni plus 1,9 puncte procentuale pentru împrumuturile în lei şi în cazul creditelor în euro ca sumă între Euribor la şase luni plus o marjă de 4 punte.
Creditele pot fi utilizate pentru achiziţionarea de proprietăţi finalizate, inclusiv terenul aferent acestora. Scadenţa împrumuturilor este de maxim 35 de ani, iar valoarea poate ajunge până la 100.000 euro sau echivalentul în lei.
Avansul necesar pentru contractarea unui astfel de împrumut este de minim 10%, iar clientul nu plăteşte evaluarea imobilului şi comision de analiză dosar.
Comisionul de administrare credit este de 0,04%, fiind aplicat lunar la soldul curent.
Programul guvernamental Prima Casă a fost lansat în vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpărării unei locuinţe de maxim 60.000 euro şi, începând din 2010, în limita a 70.000 euro pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute şi de câte 75.000 euro pentru case noi cumpărate de persoane organizate în asociaţii.
Creditele acordate prin programul Prima Casă au o rată a dobânzii egală cu EURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitele pe piaţa interbancară) la trei luni plus o marjă fixă de maxim 4% pe an, la credite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţa interbancară românească) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marja include şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO