Informaţia a fost confirmată pentru MEDIAFAX de către ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a arătat că fuziunea celor două aeroporturi a fost „primul punct” din programul de guvernare la capitolul transporturi aeronautice.
„Peste tot în Europa, marile oraşe, precum Parisul, au un singur aeroport. Nu era normal ca două aeroporturi situate la distanţă mică să se afle într-un raport de concurenţă”, a spus Berceanu.
Operaţiunea a fost aprobată anterior, la sfârşitul lunii septembrie, de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Aeroportului Internaţional Henri Coandă.
(Otopeni) fuziunea acestuia cu Aeroportul Internaţional Traian Vuia (Băneasa), prin înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.
Ambele aeroporturi sunt controlate în proporţie de 80% de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), iar Fondul Proprietatea deţine 20% din titluri. Strucutura acţionariatului va fi menţinută la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.