Cel mai mare parc eolian off-shore din lume ar putea fi construit în largul coastei Scoţiei

Cel mai mare parc eolian off-shore din lume ar putea fi construit în largul coastei de nord a Scoţiei, costul proiectului cu 339 de turbine fiind estimat la 4,5 miliarde de lire sterline.

Urmărește
397 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare parc eolian off-shore din lume ar putea fi construit în largul coastei Scoţiei

Cel mai mare parc eolian off-shore din lume ar putea fi construit în largul coastei Scoţiei (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Proiectul transmis autorităţilor locale pentru aprobare ar putea asigura aprovizionarea cu energie a 40% din gospodăriile din Scoţia, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Parcul eolian de 1,5 GW este dezvoltat de Moray Offshore Renewables, o companie mixtă între grupul petrolier spaniol Repsol şi o divizie a grupului energetic portughez EDP.

Proiectul de la Moray Firth a declanşat deja controverse, fiind contestat de miliardarul american Donald Trump. Acesta afirmă că turbinele de 200 de metri înălţime vor strica priveliştea de pe un tren de golf pe care intenţionează să-l construiască.

"Estimăm că proiectul va fi capabil să asigure necesarul de energie electrică pentru 800.000 până la 1 milion de gospodării", a declarat Dan Finch, director de proiect. Producţia de energie ar urma să înceapă în 2018.

RenewableUK, o organizaţie a industriei energiei regenerabile din Marea Britanie, afirmă că proiecte eoliene off-shore însumând 4,5 GW vor intra în procesul de autorizare în acest an, iar în următorii opt ani ar trebui să devină operaţională o capacitate totală de 18GW.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici