- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (28.10.2023, 01:00)
- Liviu Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cel mai puternic bancher din SUA va vinde pentru prima dată acţiuni JPMorgan
Jamie Dimon, cel mai puternic bancher din SUA, fiind director general al JP Morgan, instituţie de credit cu o capitalizare bursieră de 409 mld. dolari şi active de aproape 4.000 de miliarde de dolari, va vinde 1 milion de acţiuni ale băncii anul viitor.
Urmărește
1177 afișări
Sursa foto: Hepta
Este pentru prima dată când Dimon îşi reduce participaţia personală în grup de când s-a angajat în urmă cu aproape două decenii.
La preţurile actuale ale pieţei, vânzarea i-ar aduce lui Dimon peste 140 de milioane de dolari, deşi el şi familia sa vor continua să deţină aproximativ 7,6 milioane de acţiuni ale grupului, scrie publicaţia Financial Times, citată de Ziarul Financiar.
Într-un document depus la Securities and Exchange Commission, JPMorgan a precizat că vânzarea a fost efectuată în scopul "diversificării financiare şi al planificării fiscale", adăugând că "Dimon continuă să creadă că perspectivele companiei sunt foarte bune, iar participaţia sa în companie va rămâne foarte semnificativă".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
JPMorgan obişnuia să evidenţieze faptul că Dimon "nu a vândut nicio acţiune din acţiunile ordinare JPMorgan Chase".
O persoană care are cunoştinţă despre acest lucru a afirmat că vânzarea nu trebuie privită ca şi cum Dimon - care este cel mai longeviv director general al unei bănci de pe Wall Street - ar începe să îşi planifice pensionarea.
Bancherul în vârstă de 67 de ani, care este şi preşedinte al JPMorgan, s-a alăturat grupului în 2004, când acesta a cumpărat Bank One. La sfârşitul anului 2005 a fost numit director general al JPMorgan, iar un an mai târziu a adăugat rolurile de preşedinte şi preşedinte.
Luna trecută, Dimon a avertizat că recentele propuneri de noi reguli de capital făcute de autorităţile de reglementare din SUA riscă să facă ca acţiunile bancare să devină neinvestibile.
Potrivit unei surse a FT, vânzarea reprezintă doar o zecime din expunerea lui Dimon la bancă iar acesta încă este pe deplin hotărât să îşi investească cea mai mare parte a averii sale personale tot în JP Morgan.
Pe lângă participaţia sa la bancă, Dimon mai deţine peste 2 milioane de opţiuni de cumpărare de acţiuni, ceea ce înseamnă că expunerea sa personală totală la bancă este de peste 1,4 miliarde de dolari, la preţul actual al acţiunilor.
În perioada în care a ocupat funcţia de director executiv, acţiunile băncii au crescut cu 250%, ceea ce a dus la o capitalizare de piaţă a grupului de 410 miliarde de dolari. Pe lângă faptul că a primit premii de performanţă, Dimon a făcut şi investiţii personale în acţiunile băncii de-a lungul anilor. Banca a precizat că Dimon va folosi planurile de tranzacţionare a acţiunilor pentru a-şi vinde acţiunile, în conformitate cu normele SEC.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: ZF: România şi-a pierdut statutul de „croitoraşul“ Europei pentru că a devenit prea scumpă. Doar în ultimul an au dispărut peste 1.200 de firme şi 10.000 de salariaţi. „Lumea ne cunoaşte sub denumirea de croitorul sau pantofarul Europei, dar lucrurile nu mai stau chiar aşa. Nu mai există fabrici de încălţăminte româneşti, la fel şi fabrici de textile“
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe