Cele mai expuse ţări la o criză imobiliară. Germania şi Italia, printre cele mai sigure

Canada şi Noua Zeelandă sunt cele mai vulnerabile economii la o eventuală corecţie a preţurilor locuinţelor, dar îngrijorări generează şi Australia şi Marea Britanie, arată un studiu Bloomberg Economics.

Urmărește
509 afișări
Imaginea articolului Cele mai expuse ţări la o criză imobiliară. Germania şi Italia, printre cele mai sigure

Cele mai expuse ţări la o criză imobiliară

Studiul a luat în calcul raportul dintre chirii şi preţurile locuinţelor, dar şi cel dintre salarii şi preţuri, precum şi preţurile ajustate cu inflaţia sau creditul imobiliar ca procent din PIB.

Rezultatele au arătat că Canada şi Noua Zeelandă sunt cele mai expuse. Semnale de alarmă sunt valabile şi pentru Australia, Norvegia, Suedia şi Marea Britanie.

Guvernul canadian a introdus o taxă pentru cumpărătorii străini, în timp în Noua Zeelandă au fost interzise achiziţiile străinilor. Următoarea provocare va fi evoluţia preţurilor, pe măsură ce Rezerva Federală şi alte bănci centrale se pregătesc să reducă ratele dobânzilor.

"Există riscul ca o rundă globală de relaxare monetară să poată alimenta bule imobiliară", a spus economistul Niraj Shah. "În timp ce bancherii se concentrează asupra evitării unei recesiuni economice globale, o politică monetară mai relaxată ar putea să conducă la următoarea criză".

Preţurile locuinţelor au revenit la vârfurile pe care le-au atins înainte de ultima perioadă de turbulenţe financiare, potrivit unui indice alcătuit din 57 de economii.

Conform studiului, cele mai sigure ţări din punct de vedere al evoluţiei sectorului imobiliar sunt Coreea de Sud, Japonia, Italia, Grecia şi Germania.

Taguri:
imobiliare,
studiu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici