- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (17.02.2017, 07:30)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai mari domenii angajatoare: IT şi retail. Ce domenii se află la polul opus
Domenii precum IT, BPO, producţie sau retail au înregistrat un număr semnificativ de angajări în 2016, în timp ce candidaţii au găsit cu greu un loc de muncă în agricultură, istorie şi geografie, potrivit datelor transmise de Smartree.
Urmărește
2535 afișări
Cele mai mari domenii angajatoare: IT şi retail sunt. La polul opus se află agricultura
„Anul trecut, domenii precum IT, BPO, producţie şi retail au condus în topul industriilor care au oferit cele mai multe locuri de muncă. De asemenea, automotive, logistică şi medical sunt alte segmente unde candidaţii nu au fost nevoiţi să caute prea mult un job”, a declarat Raluca Peneş, HR Coordinator Smartree.
Conform companiei, trendul recrutărilor pe aceste segmente se va păstra şi în 2017.
În ceea ce priveşte cele mai bine plătite poziţii, în funcţie de industrie, în 2016, domeniul software a rămas pe locul întâi în top, însă nu departe de automotive unde, pentru funcţii specializate, precum ingineria mecanică, sunt oferite salarii foarte atractive.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
„Pe lângă remuneraţia oferită, companiile au lărgit gama de beneficii, incluzând o varietate de alte noi facilităţi care pot motiva oamenii. Drept urmare, pe lista de noi beneficii se află de la clasica asigurare medicală, abonamente la sălile de sport, până la săli de relaxare la birou, grădiniţe pentru copiii angajaţilor, programul flexibil, inclusiv posibilitatea de a lucra de acasă, abonamentele la biblioteci sau alte activităţi sociale”, a mai spus Raluca Peneş.
În topul oraşelor cu cele mai multe angajări anul trecut se află Bucureştiul, Cluj-Napoca şi Timişoara. La polul opus, zona de Est a ţării înregistrează cea mai mică dezvoltare, din cauza faptului că este regiunea cel mai puţin industrializată. Totuşi, aceasta s-a remarcat, în 2016, prin propunerea de proiecte de relocare, în special în vestul ţării.
„Companiile au avut adevărate dificultăţi în a găsi angajaţi, mai ales în producţie, în zona de Vest a ţării, aşa că au optat pentru relocarea unor angajaţi aflaţi în judeţele din Estul sau Nord-Estul României”, a mai afirmat reprezentanta Smartree.
Dezvoltarea economiei şi atragerea de noi investitori în ţară sunt principalii factori care au dus la evoluţia pieţei de muncă. Numărul locurilor de muncă a crescut, comparativ cu alţi ani, prin prisma companiilor multinaţionale care au intrat în România, în special pentru tinerii absolvenţi aflaţi la început de carieră.
„În 2016, piaţa forţei de muncă s-a resimţit ca fiind una mult mai dinamică decât în 2015, atât din punct de vedere al angajatorilor, cât şi al angajaţilor. Din păcate, însă, companiile nu au fost pregătite să prevadă, să asigure şi să menţină necesarul de personal. Astfel, angajaţii din anumite industrii s-au văzut în situaţia de a primi oferte de la mai multe companii, în acelaşi timp”, a continuat Raluca Peneş.
Totodată, din cauza deficitului şi a fluctuaţiei de personal, dar şi pentru a reuşi să asigure volume mari de angajaţi în intervale scurte de timp, departamentele de HR au fost nevoite să accelereze procesele de recrutare. În acelaşi timp, organizaţiile au început să fie tot mai deschise şi mai receptive la programele de retenţie şi de fidelizare ale angajaţilor interni.
„Trendul de creştere al pieţei muncii va fi prezent şi în 2017. Multinaţionalele care şi-au făcut anunţată intrarea pe piaţa din România vor avea nevoie de foarte mult personal, se va recruta masiv”, a încheiat Raluca Peneş.
Compania Smartree activează în România pe piaţa de externalizare a proceselor de HR şi oferă o gamă completă de servicii de la salarizare, administrare de personal, analiză şi raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultanţă în domeniu.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe