- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai mari trei bănci au 3.000 de apartamente şi case la vânzare
Pe listele de executări silite ale băncilor apar garsoniere, hoteluri şi pensiuni, benzinării şi tractoare şi chiar şi echipamente medicale, executate de la persoanele fizice sau juridice care nu au mai putut rambursa creditele, informează ZF.
Cele mai mari trei bănci au 3.000 de apartamente şi case la vânzare (Imagine: Shutterstock)
BCR, BRD şi Banca Transilvania, cele mai mari trei bănci locale în funcţie de activele deţinute, caută cumpărători pentru aproximativ 3.000 de apartamente şi case executate silit, cu preţuri sub media pieţei. Iar asta în condiţiile în care multe imobile se află pe piaţă de o perioadă îndelungată fără să trezească interesul vreunui cumpărător, anunţă ZF.
Bucureşti, situat pe bulevardul Alexandru Obregia, în apropierea staţiei de metrou Piaţa Sudului, este scos la licitaţie de către BCR cu un preţ de pornire de aproape 103.000 de lei (echivalentul a 23.000 de euro). Apartamentul are trei camere şi dependinţe cu o suprafaţă totală de 65 metri pătraţi. Licitaţia va avea loc în luna mai a acestui an. Pe de altă parte, băncile au la licitaţie şi autoturisme, de la 5.100 de euro, cum este cazul BRD, care vinde un model de autoturism Jeep din 2006.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Pe lista băncilor şi-au făcut loc şi hoteluri şi minipensiuni, dar şi benzinării. BCR are pe lista de imobile executate silit şi scoase la licitaţie o benzinărie în oraşul Oreavul din judeţul Buzău cu un preţ de pornire de 791.000 de lei (177.000 de euro).
Bancherii au strâns în ultimii ani mii de proprietăţi de la clienţii care nu şi-au mai putut rambursa ratele la credite, iar astfel rău-platnicii au ajuns să fie executaţi silit.
Brokerii de credite susţin că în ultima perioadă de timp a devenit o afacere într-un cerc închis să achiziţionezi imobile executate silit. Iar asta pentru că sunt foarte multe persoane care cunosc când au loc aceste licitaţii şi sunt la curent cu imobilele scoase la executare.
Citeşte continuarea pe ZF.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO