La nivel regional, România s-a menţinut pe poziţia a 8-a.
Chiar dacă România a coborât în clasament, organizaţia notează că scorul României a crescut uşor faţă de anul trecut, cu 0,1 puncte, la 5,5 puncte.
La calcularea indicelui au fost luate în considerare mediul legal şi politic, dreptul de proprietate asupra activelor şi dreptul de proprietate intelectuală.
La secţiunea mediului legal şi politic, România a înregistrat un avans de 0,4 puncte, la 5,2 puncte, cu creşteri la toate categoriile, cu excepţia celei referitoare la controlul corupţiei, care a scăzut cu 0,2 puncte.
Scorul obţinut la secţiunea dreptului de proprietate asupra activelor s-a îmbunătăţit cu 0,2 puncte, la 5,8 puncte.
Cea mai mare creştere a avut loc în cazul protejării dreptului de proprietate asupra activelor, urmată de cea privind înregistrarea proprietăţilor.
În privinţa dreptului de proprietate intelectuală a avut loc o scădere de 0,4 puncte, la 5,4 puncte, în pofida faptului că anul trecut a avut loc o îmbunătăţire semnificativă, de 0,6 puncte, se arată în raport.
Pe primele trei poziţii ale clasamentului se află Suedia, Finlanda şi Singapore.
Germania este pe locul 13, Marea Britanie pe 15, iar Franţa pe 20.
Dintre ţările din Europa Centrală şi de Est, Estonia este pe 28, Cehia pe 33, Ungaria pe 37 şi Polonia pe 43.
Cinci state sunt plasate la egalitate înaintea României, pe locul 55, respectiv Trinidad Tobago, Rwanda, Panama, India şi Ghana.
Bulgaria este pe locul 64, la egalitate cu Croaţia, dar şi cu Brazilia şi Benin.