Cererea de aur pe piaţa mondială a scăzut în trimestrul al treilea la minimul ultimilor cinci ani

Cererea de aur la nivel global a scăzut la minimul ultimilor aproape cinci ani în trimestrul al treilea, pe fondul declinului volumului de aur cumpărat în China, în pofida preţului redus al metalului preţios, potrivit datelor Consiliului Mondial al Aurului.

Urmărește
116 afișări
Imaginea articolului Cererea de aur pe piaţa mondială a scăzut în trimestrul al treilea la minimul ultimilor cinci ani

Cererea de aur pe piaţa mondială a scăzut în trimestrul al treilea la minimul ultimilor cinci ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La nivel mondial, cererea pentru aur a coborât cu 2% în trimestrul al treilea comparactiv cu aceeaşi perioadă anului trecut, la 929,3 tone, în timp ce preţul unei uncii de aur a scăzut cu 8,5%, la 1.216 dolari, de la jumătatea lunii iulie la sfârşitul lui septembrie, informează The Wall Street Journal.

"După o creştere extraordinară, trebuie să ne întoarcem la o piaţă stabilă. Aş spune că acesta este noul normal", a declarat Albert Cheng, directorul pentru Orientul Îndepărtat al World Gold Council, grup de lobby al industriei de profil.

Principala cauză pentru declinul de pe piaţa mondială a aurului este scăderea cu 39% a cererii de bijuterii din China în trimestrul al treilea din acest an comparativ cu acelaşi interval din 2013.

În schimb, cererea de bijuterii din aur a crescut cu 60% în India în august şi septembrie, înaintea unor festivaluri naţionale, Dhanteras and Diwali.

Datele furnizate de organizaţie acoperă tranzacţiile cu lingouri, menede, fonduri de investiţii listate la bursă şi cu active legate de industria aurului, precum şi cererea din partea bijutierilor, producătorilor de electronice şi achiziţiile băncilor centrale.

În total, cererea de aur din China a fost de 182,7 tone în trimestrul al treilea, iar în India de 225,1 tone, împreună reprezentând aproximativjumătate din cererea la nivel global.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici