Cererea pentru cursurile virtuale de educaţie financiară a explodat / S&P: Circa 80% din populaţia României nu este educată financiar

  • Poţi învăţa cum să-ţi gestionezi finanţele chiar de la job.
  • A crescut cererea pentru cursurile virtuale de educaţie financiară.
  • S&P: Circa 80% din populaţia României nu este educată financiar.
Urmărește
199 afișări
Imaginea articolului Cererea pentru cursurile virtuale de educaţie financiară a explodat / S&P: Circa 80% din populaţia României nu este educată financiar

Cererea pentru cursurile virtuale de educaţie financiară a explodat/ S&P: Circa 80% din populaţia României nu este educată financiar

Poţi învăţa cum să-ţi gestionezi finanţele chiar de la locul de muncă.  Pandemia de Sars Cov2  şi criza economică aferentă acesteia ne-a arătat că trebuie să fim mai atenţi la cât cheltuim sau şi mai important, la câţi bani punem deoparte pentru zile negre. Firma de consultanţă financiară Schwab a raportat o creştere de 53% a numărului de oameni care fac aceste cursuri educative. Despre educaţia financiară am discutat cu Adrian Asoltanie, care oferă astfel de traininguri atât angajaţilor propii cât şi altor firme, prin compania pe care o conduce Financial Freedome.

ADRIAN ASOLTANIE, director Financial Freedom: Au înţeles în final faptul că unui angajat dezorganizat financiar chiar dacă îi vei creşte salariul sau îi vei oferi bonificaţii sau beneficii suplimentare, diverse creşteri salariale sau mai ştiu eu ce, dacă persoana respectivă este dezorganizată este ca şi cum ai alimenta o gaură neagră financiară, pentru că nu va economisi mai mult, nu va investi mai mult, de cele mai multe ori banii se vor duce tot pe risipă. 

Cei mai mulţi dintre noi nu ne gestionăm cheltuielile astfel încât la finalul lunii să avem un sold pozitiv, adică veniturile să acopere cheltuielile.

ADRIAN MITROI, profesor de economie: Pandemia a modificat substanţial percepţia noastră asupra investiţiilor şi economiilor. Toată lumea este preocupată de lucrul acesta şi este un moment foarte bun să începi, indiferent de vârsta, indiferent de poziţia socială. Trebuie să începi să te educi financiar, mai ales că România stă foarte rău la acest punct, la analfabetizarea financiara.

Aproximativ 80% din populaţia României nu este alfabetizată din punct de vedere financiar, potrivit datelor furnizate de agenţia de rating Standard&Poor’s.

Romania are cel mai redus grad de educaţie financiară din UE.
 
Medie Uniunea Europeana: 52%
 
  • 43% dintre români, dependenţi financiar
  •  
  • 43% dintre români apelează la prieteni, familie sau stat pentru ajutor
  •  
  • 13% români, grad mediu de independenţă financiară
 
Salariul/pensia, unica sursă de venit pentru două treimi dintre români
 
  • Doar 17% au surse de venit multiple
  •  
  • Doar 25% au active nete care să acopere cel puţin 3 ani de cheltuieli
  •  
  • Doar 3 din 10 români economisesc lunar
 
Românii preferă să ia singuri deciziile de investiţii. Doar 7% ar contacta un specialist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici