- Home
- Economic
- (07.05.2023, 19:52)
- Stefan Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Charlie Munger, legendarul investitor american şi mâna dreaptă a lui Warren Buffett, avertizează: Pregătiţi-vă pentru o furtună pe piaţa imobiliară. Băncile sunt pline de credite neperformante, iar preţurile proprietăţilor scad continuu
Charlie Munger, legendarul investitor american, a avertizat că se pregăteşte o furtună pe piaţa imobiliară comercială din SUA, băncile americane fiind "pline" de ceea ce el a spus că sunt "credite neperformante", în condiţiile în care preţurile proprietăţilor scad, scrie FT.
Urmărește
10742 afișări
Comentariile investitorului în vârstă de 99 de ani şi secund al miliardarului Warren Buffett vin în contextul în care turbulenţele se răsfrâng asupra sistemului financiar al ţării, care se confruntă cu o posibilă prăbuşire a proprietăţilor comerciale în urma unor falimente bancare.
"Nu este nici pe departe la fel de rău ca în 2008", a declarat vicepreşedintele Berkshire Hathaway într-un interviu pentru Financial Times. "Dar problemele se întâmplă în sectorul bancar la fel cum se întâmplă peste tot. În vremurile bune, intri în obiceiuri proaste... Când vin vremuri rele, pierd prea mult".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Munger vorbea pe veranda casei sale din Greater Wilshire, un cartier plin de verdeaţă din Los Angeles, unde locuieşte de 60 de ani, de când a proiectat el însuşi proprietatea.
Îmbrăcat într-o cămaşă în carouri, Munger a ţinut audienţa din scaunul său cu rotile, în timp ce pe ecranul unui televizor care transmitea CNBC pe fundal se derulau în timp real problemele băncii First Republic, o bancă californiană aflată în dificultate.
Berkshire are o lungă istorie de susţinere a băncilor americane în perioadele de instabilitate financiară. Uriaşul gigant din industriaşi până la asigurări a investit 5 miliarde de dolari în Goldman Sachs în timpul crizei financiare din 2007-2008 şi o sumă similară în Bank of America în 2011.
Însă, până în prezent, compania a rămas deoparte în actuala perioadă de turbulenţe, în timpul căreia Silicon Valley Bank şi Signature Bank s-au prăbuşit. "Berkshire a făcut câteva investiţii în bănci care au funcţionat foarte bine pentru noi", a declarat Munger. "Am avut şi noi unele dezamăgiri în bănci. Nu este atât de al naibii de uşor să conduci o bancă în mod inteligent, există o mulţime de tentaţii de a face lucruri greşite."
Reticenţa lor provine în parte din riscurile care pândesc în portofoliile vaste de credite pentru proprietăţi comerciale ale băncilor. "Multe dintre proprietăţile imobiliare nu mai sunt atât de bune", a spus Munger. "Avem o mulţime de clădiri de birouri cu probleme, o mulţime de centre comerciale cu probleme, o mulţime de alte proprietăţi cu probleme. Există o mulţime de agonie acolo."
El a remarcat că băncile se retrag deja de la acordarea de împrumuturi dezvoltatorilor comerciali. "Fiecare bancă din ţară este mult mai strictă în ceea ce priveşte împrumuturile imobiliare astăzi decât era în urmă cu şase luni", a spus el. "Toate par [a fi] prea multe probleme".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Sancţiunile UE asupra petrolului rusesc costă compania petrolieră poloneză PKN Orlen milioane de euro pe zi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe