ChatGPT a respins 250.000 de cereri de deepfake în timpul alegerilor din SUA

OpenAI a prevenit crearea de deepfake-uri politice, respingând peste 250.000 de cereri de generare a imaginilor cu politicieni în timpul alegerilor din 2024, scrie Engadget.

Urmărește
86 afișări
Imaginea articolului ChatGPT a respins 250.000 de cereri de deepfake în timpul alegerilor din SUA

ChatGPT a respins 250.000 de cereri de deepfake în timpul alegerilor din SUA

În timpul alegerilor prezidenţiale din 2024, OpenAI a implementat măsuri de siguranţă pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare a instrumentelor de inteligenţă artificială, inclusiv DALL-E şi ChatGPT.

Conform unui raport recent, ChatGPT a respins peste 250.000 de cereri de creare a imaginilor cu politicieni, inclusiv preşedintele Biden, preşedintele ales Trump, vicepreşedintele Harris, vicepreşedintele ales Vance şi guvernatorul Walz. Măsurile au fost introduse pentru a împiedica generarea de deepfake-uri care ar fi putut fi folosite pentru a răspândi dezinformare.

OpenAI a spus că aceste restricţii fac parte dintr-o strategie menită să prevină manipularea publicului în perioada electorală.

Compania a direcţionat 1 milion de răspunsuri către site-ul CanIVote.org în luna premergătoare alegerilor şi a generat 2 milioane de răspunsuri pentru ziua alegerilor, recomandând surse de încredere pentru verificarea rezultatelor.

Mai mult decât atât, ChatGPT a fost configurat pentru a evita exprimarea preferinţelor politice şi recomandarea de candidaţi, chiar şi atunci când a fost întrebat direct.

Cu toate acestea, deepfake-urile continuă să circule pe reţelele de socializare chiar şi acum, după alegeri. Cel mai bun exemplu este un videoclip în care vicepreşedintele Kamala Harris pare să spună lucruri pe care nu le-a spus niciodată, cum ar fi „Am fost aleasă pentru că sunt cea mai bună alegere pentru diversitate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici